Derecelendir
  • 9 Oylar - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angel Of Darkness'in devamı!!!
02-12-2007,

Angel Of Darkness'in devamı!!!

/></a>
<!-- end: postbit_avatar -->	<br>					<span class=
Katılma Tarihi: Aug 2007
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 1-Atlantean Scion
Katıldığı Yer: Istanbul

Uzun bir gecikmenin ardından Haziran 2003'ten sonra satın alabildiğimiz Angel of Darkness oyunundan sonra aynı yıl içinde oyun stüdyosu değiştirilmiş ve Core Design'in 1988 yılı kurucularından Jeremy Smith başta olmak üzere birkaç Core yetkilisi stüdyodan ayrılmıştı. İşte tam o karmaşalı dönemin başında oyunun doğumu ile Core'un ölümü arasındaki boşlukta, Core Design Genel Müdürü Adrian Smith ile bir röportaj yapılmıştı. Bu röportaj'dan alıntılar bize "Eğer Core Design kapanmasaydı, Tomb Raider maceraları nasıl devam edecekti?" sorusuna yanıt veriyor.

"Angel of Darkness hikayesi bizim için çok önemlidir, çünkü bu oyunda hikayeden çok daha fazlası vardı. Bunun nedeni oyunun senaryosunun başlangıçta bir oyundan fazlası için yazılmış olmasıdır. Bu oyunu bitirelim sonra farklı başka bir oyun yapalım diye düşünmedik."
"Hikayeyi birleştirmeyi düşündük. En başında bir oyundan fazlasını yapmayı düşünmüştük ve bu nedenle devam edip hikayenin tamamını yazdık. İlham aldığımız tema 3 oyunda tamamlanacaktır. İlk oyunla yaptığımız tanıtımdır, ikinci oyun daha büyük bir parçaya odaklanacak ve son oyunda doğal bir final olacaktır. Asıl tema melek ve insanların birleşmesiyle oluşan ırk Nephilimlerdir. Bu yaratıklardan kabul görmeyen İncil'lerde bahsediliyordu. Bu büyük bir kaynaktı ve birçok hikaye oluşturmuş, yeni karakterlere ilham olmuştu."

"Temel amaç, ilk oyunla tanıştırdığımız Nephilim temasını 3 oyunda da kullanmak. 2.oyun bizim için harika olacaktır çünkü ilk oyunla tema tanıtıldığı için 2. oyun daha fazla macera içerecek. Konusu Türkiye'de bulunan Kapadokya'daki Nephilim ırkı üzerine olacaktır. 2. oyunda Tomb Raider ruhunu yansıtan türbeler, kaleler, kayıp şehirler bulunacak. Dokunaçlı yaratıklar yerine garip görünümlü insanlar olacak."

"Last Revelation bizim için son oyundu. Tomb Raider özleniyordu. Bu bizim için temiz bir başlangıç oldu."
"Echardt son Nephilim ile 1300'lü yıllarda karşılaştı. Bu Nephilim Echardt'a kendileri için çalışmasını, ölmek üzere olduklarını ve ırklarının tekrar diriltilmesi gerektiğini söyledi (ikinci oyunun konusu). Nephilim Echardt ile bir anlaşma yaptı. Eğer Echardt onlara yardım ederse ödül olarak kendisine ölümsüzlük verilecekti."

"Karel oyun boyunca Lara'nın yolunu açmıştı çünkü resimlere ulaşmasını istiyordu. Lakin oyun sonunda Lara Sleeper'ı durduruyor ve oradan ayrılıyor. Karel bir Nephilim olduğuna göre onu öldürmek mümkün değil. Bu da bize ikinci oyunun başlangıcını veriyor."

"Kurtis'i son gördüğümüzde yerde yaralı yatıyordu. O ikinci oyun için düşünülebilir lakin eğer insanlar onu ilk oyunda sevmezlerse tamamen öldürülebilir de. Umarım böyle olmaz çünkü Kurtis için 2. ve 3. oyunda yazılmış roller var. Bu nedenle oyun sonunda Lara Kurtis'in Chirugai bıçağını almıştı. Bıçak hala güce sahip olduğuna göre Kurtis hayatta olmalıydı. Lara ona zamanında yetişebilecek mi? Bunu bekleyip ikinci oyunda görmelisiniz. İkinci oyunda Lara Nephilimlerin Kapadokya'daki kalelerine gidecek. Bütün oyun Türkiye'de geçecek. Nephilimlerin bulunduğu merkeze gizli bir yol bulacak. İlk oyunda Karel'e ihtiyacı olan her şeyi vermiştik ve Karel geri dönerek Lara'nın durdurması gereken bir şeyler yapmaya başlayacaktır. İkinci oyun için tasarladığımız sadece Sleeper değil bütün Nephilim türleridir. Neye benzeyeceklerini bekleyip görelim.."

Kaynak

Not: Röportajın tamamını çevirmedim çünkü çok fazla ayrıntıdan bahsediyordu. Benim odaklanmanızı istediğim nokta eğer stüdyo ile anlaşma devam etseydi sonraki oyunlar Angel of Darkness'in devamı olarak çıkacak ve Türkiye'de geçeceklerdi. Keşke buna şahit olabilseydik - Cem FİLİZ.

[Resim: deepbluezg7.jpg]
Kadınları ağlatmayın, Tanrı onların gözyaşlarını sayar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-12-2007,

Re: Angel Of Darkness'in devamı!!!

/></a>
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 4-The Last Revelation
Katıldığı Yer: İstanbul

Gerçekten yazık olmuş güzelim oyuna.Şimdiki yapımcıların hikayeyi satın alma gibi bir durumları olamaz mı acaba? Yarım kalmış bir hikaye...Tamamlanmalı bence Wink Güzel bir paylaşım,eline sağlık [Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: dfgfdghgkp9.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
3
İlk Tomb Raider Oyunu: 3-Adventures Of Lara Croft
Katıldığı Yer: rome...

aaaaaaaah ahh[Resim: 20.gif] yaa haksızlık bu yaaaa...ilkini hiç sevmesem de ikincisi gerçekleşebilseydi güzel olacağı belliymiş..hem grafikler hemde oynanabilirlik muhakkak iyileşecekti...sevilmeyen yönler düzeltilecek ve en önemlisi Türkiye de geçecekti [Resim: icon_e_sad.gif] ilki şehir iken ikincisi tam tr olacaktı [Resim: icon_e_sad.gif]bu arada kurtiscilerin akibitenin ne olacağınıda görecektik [Resim: icon_e_biggrin.gif]yani corecu değilim işte boşu boşuna...ne varsa core da var [Resim: icon_cry.gif]

[Resim: bleachgif1.gif]
I Make My Own Luck
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-12-2007,

Cem mükemmel olmuş abi ellerine sağlık :-| !
Gerçekten yazık olmuş... Açıkçası ben burda açıklanan çoğu şeyi merak etmemiştim hiç.
Mesela bunu;
Karel bir Nephilim olduğuna göre onu öldürmek mümkün değil.
[Resim: icon_e_surprised.gif]
Ah Sanart keÅŸke devam edilse ÅŸu uyduruk konu yerine...

Alıntı Yaparak Cevapla
03-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

Aslında az buçuk tahmin edebiliyoruz, eğer Eidos Interactive izin verseydi oyun nasıl devam edecekti : Karel Sleeper'i uyandıramayınca (onu uyandıracak olan silah yok oldu) diğer nephilimler için Kapadokya'ya gider. Lara da onun peşinden. Kurtis'in Lara'ya katılıp katılmayacağını Angel of Darnkess oyununu oynayıp Kurtis'e bir değer biçen fanlar belirleyecekti. Nitekim Kurtis için yazılmış bir senaryo halihazırda bulunuyordu. Daha sonra Nephilimlerin yakıp şehrine belkide Lara gizli bir yok bulur ve hepini yol eder.

Eski olmasına rağmen yeni farkettiğim bu röportajdan aslında bazı sonuçları ben kendim çıkarmıştım : Mesela bu röportajda Last Revelation'un son oyun olduğunu Adrian Smith itiraf ediyor, nitekim ben bunu çok daha önceleri söylemiştim Big Grin Big Grin .

Aklıma takılan acaba senaryo da Nephilimlerin Eckhardt'tan güçlenmek üzere istedikleri neydi? Ben Sleeper başlarına geçecek sanıyordum lakin daha sonradan çeşitli nephilim türleri olduğunu öğrendim : İncile göre : uyuyanı, denizde ahtapot olanı, devayak olanı...vs.vs... Big Grin Big Grin

Birde dediği gibi AOD'un başarısız olmasının bir nedeni de büyük bir parçanın tanıtımı rolünü üstlenmesiydi. Aksiyon yerine senaryo fazlaydı. Bu açıdan 2.oyunu görememek insanı daha çok üzüyor.

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
Katıldığı Yer: Kocaeli

Bilgiler çok aydınlatıcıydı. Gerçi Core ile devam edilseydi oyunun Türkiye'de geçeceğini biliyordum fakat ayrıntıları bu röportajlar olmasa ancak tahmin edebilirdik. Paylaşım için teşekkürler cem. :-|

[Resim: sign.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
03-12-2007,

/></a>
İlk Tomb Raider Oyunu: 3-Adventures Of Lara Croft
Katıldığı Yer: 10110011100 111010100 100110

üzüldüm! ama benim hala umudum var eminim ki; türkiye de geçen bir hikayesi olacaktır tr nin, laranın gitmediği yer kalmadı, türkiyeye gelmesi yakındır diye düşünüyorum. ellerine sağlık cem...

[Resim: imza.png]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 2-Dagger Of Xian
Katıldığı Yer: Lara'nın Buzdolabından

konuya bayıldım! core acaba devam oyunu yaparmı? geçenlerde tr anniversary yi yapacaktı core ama bir şirkete satılınca proje yarım kalmıştı. inşallah core devamını yapar

[Resim: 44563279pw3.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

Hernekadar eski bi konu olsada tekrar hatırlatman çok güzel olmuş Cem eline sağlık Wink

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
Katıldığı Yer: Lost

Noir Yazılan:Ah Sanart keşke devam edilse şu uyduruk konu yerine...

Bu açıklama ve proje hakkında bir çok arkadaşımla konuşmuştuk ama tam içeriğini okumak iyi oldu.. Eline sağlık Cem :-| Yazık olmuş projeye çok güzel bir hikaye mahvolmuş.. :? Amanda'ya katılıyorum; TR8'de olmasa da bir gün başka bir proje ile Lara Türkiye'ye gelecek Smile ama Excalibur ve Kral Artur'un hikayesi de öyle yabana atılacak bir konu değildir. Hele hele Legend ile hikayeye giriş yapıldığı ve TR8'de devam edeceği göz önüne alındığında, Angel Of Darkness'e yapılan haksızlığın aynısı Legend'e yapılıyor demektir... :?

[Resim: lost.gif]
[Resim: usebarim.gif]
[Resim: laral2.jpg]
Lara Croft is more than just a game
Emeğe Saygı!.. Kopyala Yapıştıra Hayır!!!
[Resim: boykot.gif]
Alıntı Yaparak Cevapla
04-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 6-Angel Of Darkness
Katıldığı Yer: İzmir

Birisi TR6 mı dedi he :lol: hemen gelirim ben :lol:
Nerdesin diyeceksiniz sormayın şu birkaç aydır düzenimi bi kuramadım :cry: ondan buraya gelemedim yavaş yavaş inşallah izmirde yerleşik bir hayata kendimi ayarlayıp hayatıma bi çeki düzen vereceğim Wink

Cem çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık. Senin bu TR6 yazılarını tek bi yerde doküman olarak toplasak mı Wink

[Resim: AODMelsis2.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

Melsis Yazılan:Birisi TR6 mı dedi he :lol: hemen gelirim ben :lol:
Nerdesin diyeceksiniz sormayın şu birkaç aydır düzenimi bi kuramadım :cry: ondan buraya gelemedim yavaş yavaş inşallah izmirde yerleşik bir hayata kendimi ayarlayıp hayatıma bi çeki düzen vereceğim Wink

Cem çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık. Senin bu TR6 yazılarını tek bi yerde doküman olarak toplasak mı Wink

Walla işte makalelerin anasayfaya konması durumu var artık Melih, orada daha iyi oldu [Resim: icon_e_wink.gif]

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
07-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
Katıldığı Yer: Türkiye

Bence şimdi tekrardan yapılmalı...

Alıntı Yaparak Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness Yardım !!! MoBy 108 5,108 26-11-2008
Son Mesaj: İ_A_U_TR
  Tomb raider - Angel of darkness ekran görüntüleri merwe 7 471 06-11-2008
Son Mesaj: nikol
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness Yorumlar !!! MoBy 29 1,975 01-11-2008
Son Mesaj: #~adid@ss~^#
  Tomb Raider - Angel Of Darkness Loader !!! MoBy 27 2,104 26-10-2008
Son Mesaj: MerTshan
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness Full Türkçe Yama CD Sürüm MoBy 39 3,156 25-09-2008
Son Mesaj: thor_underworld
Smile TR6 Angel Of Darkness Tüm Bölümler Videolu Tam Çözüm Speedrun by_ReacT [ Tamamladım ] by_ReacT 10 3,258 25-08-2008
Son Mesaj: by_ReacT
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness (Hikayesi)!!! MoBy 8 723 20-08-2008
Son Mesaj: violet

İletişimTomb Raider FANYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi