Derecelendir
  • 18 Oylar - 2 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legend ve Anniversary'de OUTFIT DEĞİŞTİRME VE OLUŞTURMA
16-10-2007,
Legend ve Anniversary'de OUTFIT DEĞİŞTİRME VE OLUŞTURMA
LARA'YI GİYDİRME ve GİYSİ OLUŞTURMA

A) LARA'YI GİYDİRME

1) TexMod programını internetten indirin.

TexMod İndir

2) Program için internetten tdf uzantılı bir outfit dosyası indirin. Program sadece *.tdf uzantılı dosyaları desteklemektedir. Giysiyi giyerek oyunu oynayabilmeniz için oyunu "%100" bitirmiş olmanız gerekmektedir. Aşağıdaki linklerden paşa gönlünüze uygun giysiyi yükleyebilirsiniz lakin Texmode programı için olan download'u seçmeyi unutmayın.

Outfits
Outfits
Outfits
Outfits

3) TexMod Programını açın. "Target Application" bölümüne Legend oyununun trl.exe dosyasını yükleyin.

4) Package Mode bölümünde "klasör aç" simgesine tıklayarak tdf. uzantılı dosyanızı seçiniz. Giysi ismi sol pencerede, tasarıcısı tarafından yazılan açıklamaları ise sağ pencerede belirecektir. İsmi seçtikten sonra "Run" tuşuna basarak oyunu çalıştırınız.

[Resim: clipaqt7.jpg]

5) Bu giysiler her zaman Lara'nın klasik giysisinin üzerine kayıt edilmemekte, dolabında bulunan başka bir giysinin yerine de geçebilmektedir. Bu nedenle yeni oyuna başlarken giysiyi ayrıca seçmeniz gerekmektedir.

NOT : Aynı şekilde TexMode programında, Target Application bölümünde tra.exe dosyasını seçerek ve aşağıdaki linklerden Anniversary oyununa özel bir giysiyi indirerek Yukarıdaki açıklamalara göre Anniversary oyununu da oynayabilirsiniz.

Outfits
Outfits
Outfits

B) LARA'YA GİYSİ OLUŞTURMA

Kendi giysimizi oluşturmak için yine TexMode programından faydalanacağız. ("Açıklamalar hem Legend hem de Anniversary oyunu için kullanılabilir")

1) TexMode programında Tarket Application kısmında giysiyi kullanmak istediğiniz oyunu seçin.

2) "Logging Mode" bölümüne geçin.

3) Options bölümü için "Draw control and Texture" Info (oyunda yaptıklarımızın bilgilerini görebilmek için), "Show Texture on upper left corner" (oyundan kopyalayacağımız texture dosyasını görebilmek için), "Replace Texture" (Seçtiğimiz texturenin Lara'nın vücudunda nereleri kapsadığını görebilmek için) seçeneklerini işaretlemeyi unutmayın. Output Format bölümünden resim editörünüzün desteklediği bir uzantı seçin (Mesela TGA, ben bu işlem için Paintshop Programını kullanacağım). Log with bölümünden ise oyun içinde textureyi kopyalamak üzere bir kısayol tuşu seçin (örneğin "F2") "Output Folder" oyun sırasında resmini çekeceğiniz texturenin kopyalanıp koyulacağı yerdir. Ulaşım kolaylığı açısından masaüstünde kalmasında fayda var.

4) Oyuna girin (RUN). Lara'nın evine, yatak odasına, oradan da giysi dolabına gidip düzenlemek istediğiniz giysiyi üzerinize geçirin. Eğer oyunu bitirmemiş iseniz dolap açılmayabilir, klasik giysisi üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

5) Bulunduğunuz odayı oluşturan Texture'ler şuan oyunun hafızasında yüklü durumda. Klavyeden "+" ve "-" tuşlarını kullanarak textureleri sol köşede sırası ile görebilirsiniz. Lara'nın giysisini görene kadar ?+? tuşuna basın. O an seçili olan texture'ın oyundaki görüntüsü bilgilendirmek amacı ile yeşil görünecektir.

[Resim: clipejj0.jpg]

6) Değiştirmek istediğiniz Textureyi bulduğunuzda F2 tuşuna (yada Texmode programında hangi tuşu ayarladıysanız ona) basarak texturenin kopyasını alın.

7) Oyundan çıkın, masaüstüne dönün ve "Out" klasörüne girin. Burada kopyaladığınız texture dosyası (ben TGA formatını seçmiştim) ve Texmode dosyasının bulunması gerekiyor.

8) Texture dosyasını (TGA) uygun bir resim editöründe zevkinize göre değiştirin ve tekrar aynı konuma aynı isimle kaydedin (Texture üzerinde hangi fırça darbelerinin oyunda Lara?nın vücudunda nerede görüneceğini daha iyi anlamak için ben noktalar koydum ama anlayamadım, biraz uğraşmak gerekiyor) !

[Resim: clipggi3.jpg] [Resim: clipbdp9.jpg]

9) Texmode programına dönün.

10) Package Build menüsüne geçin.

11) Creator Name (Tasarımcının ismi) ve Comment (Yorum) bölümlerini doldurun. Definition File kısmında Texmod.log dosyasını seçin (Benim anlattıklarıma göre masaüstündeki Out klasöründe olmalı)

[Resim: clipfoz6.jpg]

12) Build tuşuna basın.

13) Dosyanız için bir isim bulun ve kaydedin.

[Resim: clipiuq9.jpg]

14) Daha sonra bu yeni oluşturduğunuz TDF dosyanızı Package Mode kısmında açarak oyuna girin. Resim editörü ile oynarken artık nereye fırça darbesi atarsanız oyunda Lara?nın neresinde görünür deneme yanılma yoluyla öğrenirsiniz. Benden şimdilik bu kadar..

[Resim: clipdgq6.jpg]

[Resim: clipces8.jpg]

15) Yeni bir giysi yapmadan önce Out klasörünün içeriğini temizlemeyi unutmayın.

----------------------------------------------------------------------------------------------
15.10.2007 20:53 - CEM FİLİZ.

Yardımcı Kaynak

[Resim: deepbluezg7.jpg]
Kadınları ağlatmayın, Tanrı onların gözyaşlarını sayar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-10-2007,
Re: Legend ve Anniversary Oyunlarında OUTFIT DEĞİŞTİRME VE OLUŞT
Eline emeğine sağlık Cem :-| Smile

[Resim: lost.gif]
[Resim: usebarim.gif]
[Resim: laral2.jpg]
Lara Croft is more than just a game
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-10-2007,
Re: Legend ve Anniversary'de OUTFIT DEĞİŞTİRME VE OLUŞTURMA
Eline sağlık cem bu döküman gerekliydi.

[Resim: sign.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
16-10-2007,
evet cidden bu birçok üye tarafından istenen bilgilerdi.bilgiler için teşekkürler :-|

[Resim: egebanner.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
şimdi bu giyisileri lara ya giydirebilmek için oyunu %100 bitirmek gerek dimi. ooof yaaa... kazakistandaki altını alamadım bi türlü. bir-iki tane de bronz kaldı. bir türlü nerde olduklarını bulamıyorum. takıldım kaldım %98 de... Nasi

[Resim: masimza.jpg]
Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
PDA'dan bak nerelerdeki eksik gümüşlerin Wink Kazakistan'daki altın ödülün alınma şekli legend bölüm videolarında var oradaki yaparsan kolaylıkla alırsın. Önemli olan o raylı platformu en sağa itmelisin...

Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
işte onu itemiyorum. o kadar çok uğraştım ki dibe itmek için. napacam bilmiyorum. takılıp kalıyor karşıya atladığımız boşluğun önünde. you tube dan izledim dibe kadar itiliyor platform ama ben itemedim. takılıyor. :cry:

Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
Onu dibe kadar itmen için ilk önce sola çek soldaki rayın eğri yerinden hız aldırıp aniden sağa çek ve bırak hemen arkasındanda sağlam iki ateş at yani ittirici olan tutucu olan değil. İlk olarak tutucu ile soldan hız aldırıp sağa ittir arkadan ittirici ile 2-3 kere ateş etttinmi çıkıyor..

Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
orada bende hala takıldım.şahsen aynı şeyi yapıyorum ama beceremiyorum.aslında kıyafet olayına pek meraklı değilim ama oyunların tam bitirilmiş save dosyaları oluyor arkadaş onu kullanabilir kanımca At .ama kendi yapmak istiyosa o başka..

[Resim: egebanner.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
MoBy Yazılan:Onu dibe kadar itmen için ilk önce sola çek soldaki rayın eğri yerinden hız aldırıp aniden sağa çek ve bırak hemen arkasındanda sağlam iki ateş at yani ittirici olan tutucu olan değil. İlk olarak tutucu ile soldan hız aldırıp sağa ittir arkadan ittirici ile 2-3 kere ateş etttinmi çıkıyor..

sağa sola yukarı aşağı düşey yatay her türlüsünden ittim kaktım... olmadı. ama çok acaip hırs yaptım. alacam o altını.
olmadı bi yolunu bulup oyunun içine bizzat kendim girip kendim ittirecem.[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] deli etti beni ya...

Alıntı Yaparak Cevapla
17-10-2007,
kesin bende bir sorun var ben beceriksizim kesin kıyafet ekleyemiyom :x herşeyi yaptım ama olmadı yaww ben kesinkesin beceriksizim Nasi
Alıntı Yaparak Cevapla
18-10-2007,
Tam olarak nerede problem yaşadın hangi maddede? söylersen yardımcı olurum.
Oyunun tamamını bitirmenize gerek yok ama Lara'nın evindeki dolabı açıp değiştirmek istediğiniz kıyafeti seçmelisiniz? Oyunun en başındaki klasik giysiyi de değiştirebilrisiniz. Tek yapmanız gerek oyunu TexMod programının Logging Mode'unda açmak ve oyun içinde + ve - tuşları ile değiştirmek istediğiniz Textureyi Out klasörüne kopyalamak.
Ne yaptınız ne oldu anlatırsanız daha kolay yardımcı olurum...

[Resim: deepbluezg7.jpg]
Kadınları ağlatmayın, Tanrı onların gözyaşlarını sayar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
18-10-2007,

[Resim: clipaqt7.jpg]

ya şimdi 4. madde de klasörü açıyom blood-rayne lara yı yükleycem çıkmıyo orda şurda kıll bıll yazıyo ya onu arıyon dosyalarında işte o blood rayne lara olmuyo çıkmıyo tdf yokmu acaba ama tdf yazıyoduu
[Resim: icon_e_confused.gif]
Alıntı Yaparak Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Anniversary'de BirÅŸey Buldum... Darkness 15 696 03-12-2008
Son Mesaj: Brex
  Tomb Raider Legend 12'' Figure Hasan 21 994 25-07-2008
Son Mesaj: ddtoxx
  Tomb Raider fotoları (legend ve anniversary) Darkness 20 1,068 23-11-2007
Son Mesaj: Darkness

Forum Atla: