Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi!
Merhaba Değerli Ziyaretcimiz Forumumuza Yorum yapabilmek için üye olmanız Gerekir eğer zaten bir üyeyseniz Giriş Yapabilirsiniz.
Lütfen Kayıt Olurken Girdiğiniz E-Mail Adresinizni Giriniz.

Mesaj önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 22 Oy - 3.14 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Part 1 (Croft Manor-Hindistan) Hep Beraber Tomb Raider 3 Oynuyoruz
29-07-2008, 02:39 PM
Şimdi şunu belirtmekte fayda var. Tr3'ün pc versiyonunu oynayan her kişi oyunu bir nevi hileli oynamış oluyor bence. Yada daha yumuşak bir yaklaşımla. Oyunun ilk ekranında easy, hard gibi seçenekler olduğunu düşünün. Pc versiyonunu oynayanlar easy modunda oynuyor gibi birşey oluyor. Neden? Çünkü topladığınız o kristaller normalde tr1'de olduğu gibi save kristalleri. Tr1'den tek farkı toplanabilir olup istediğiniz yerde save yapabilmeniz. Fakat bu pc versiyonunda değişiyor. Pc de topladığınız o kristaller birer enerji kristali oluyor ve save yapmanız o kristale bağlı olmuyor. Aynı tr2,tr4 ve 5 te ki gibi istediğiniz yerde save edebiliyorsunuz. Üstelik diğer enerji paketlerinin yanında da save enerji kristalleri cabası oluyor. Playstation versiyonunda save yapmanız sadece bu kristallere bağlı. O kristaller bittiğinde hiç bir şekilde save edemiyor. Hatta o kristallerden de enerji namına birşey almıyorsunuz. Bu arada kristallerin secret'lar ile bir bağlantısı yok.[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: sign.png]
Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
29-07-2008, 04:43 PM
anka ps de bu kristallerin save yapmaya yaradığını söylemişti. ne diyeyim. pc mi ps mi? eeee tabiki pc [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: felipehamaltonaaznnpaynveriyozuh-1.gif] FORZA FELIPE...
30-07-2008, 05:43 PM
Bir TR paylaşımlarına daha başlarken hepinizi saygıyla selamlar küçüklerimin gözlerinden büyüklerimin eee yanaklarından öpreim.[Resim: icon_lol.gif]

Lara's Home

İlk olarak eski serilerin en meşhur manoruna sahip olan tr3 laranın evine hoşgeldik. Evin altını üstüne getirirken ayak bağı olup neredeyse buzdolabına kilitlenmesi bir görev haline gelmiş olan zavallı winston'ı saf dışı bırakıp artifact odamıza giriyoruz. Aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere avladığımız dinazor kellesinden tutun da meşhur dişlimiz atlantean scion, olmazsa olmaz dagger of xian ve baş belası iris'in dışında bir de tr2 gold da aldığımız altın maske bulunmakta.[Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: 1-31.jpg]

[Resim: 2-23.jpg]

Dur ya en sevdiğim dizi başladı. Burhan Altintop bakalım neler yapmış çok heyecanlı.[Resim: heyyo.gif]

[Resim: 3-15.jpg]

Evi hallettikten sonra sıra geldi atv motoru halletmeye. Şuraya inceden bir de rekorumuzu koyalım.[Resim: whistle.gif]

[Resim: 4-18.jpg]

Bu kadar da altını üstüne getirmişken bir genel görünüm yapmadan da olmaz tabi parkura şöyle bir göz gezdirelim..[Resim: 16.gif]

[Resim: 5-17.jpg]

Güzel bir görüntü yakaladığımı düşünüyorum. Şöyle köşeye tr3 damgasını basıp dam üstünde lara adını da verdik mi bir ekran koruyucu yapabiliriz.[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: 6-16.jpg]

Baltalar elümüzde pistoller belümüzde biz giderük urmana hey urmanaaa..

[Resim: 7-14.jpg]

Jungle

Eveeet şimdi gelelim esas mekanlara şimdi ilk olarak bu bölümü bitirmenin kısa yolunu resimler eşliğinde anlatacağım sonra kısa yola sapmadan kaldığım yerden uzun yol ile devam edeceğim; tabi secretsız olmaz...

İlk olarak şunu söylemelitim bu tip secret olan oyunlarda genelde hep tekrar dönüşü olmayan ilk yere mutlaka bir secret saklanır. Bu secret da beni deli etmişti o kadar dolandık bölümü bu ilk yer tabiki aklımıza gelmemişti. Birgün ters kaymaya karar verdim ve onu orada görünce ampülün yanması geç sürmedi.[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: 8-13.jpg]

Eee secret'ı aldığımıza göre düz kayabiliriz nemelazım arkayı sağlama almak en iyisi ne olacağı belli değil..[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: 9-10.jpg]

3 tane secret'ın ilk 2 dakikaya sıkıştırıldığı tek oyun özelliği tr3'de olsa gerek hemen 2. secret'ı da buradan temin ediyoruz ve pc'cilere iğrenç yeşil fakat psx'cilere iç açan bir mavilikle parlayan save kristalini almadan olmaz.[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: 10-10.jpg]

Kayma işlemini bitirdikten sonra sola doğru döndüğümüzde meşhur bataklığımızı görüyoruz. Burada anlatmak istediğim şey eski serilerde bazı şeylerin daha zor olmasının grafiklerden kaynaklı olduğuydu. Şimdiki teknoloji ile o bataklık bariz bağırırdı ben bataklığım gelmeyin üzerime heeyy diye. Fakat o zaman keriz gibi üzerinde koşturmak isteyince löpçük diye batıverdik. Eee bunun gibi şeylerle daha çok karşılaşacağız ama ilk olarak yapmamız gereken kristali alıp 3. secret'a uzanmak. Ha bu arada kısayol anlatımım bittiğinde kaldığım yerden devam edeceğim yer tam bu noktadır.[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: 11-9.jpg]

Bilmiyorum ama burasını çok seviyorum.[Resim: icon_lol.gif] Secret müziği ile bir şelale çok yakışıyorlar birbirine hemen buraları da talan edelim. Burası aynı zamanda kısayolun başlangıcı..

[Resim: 12-7.jpg]

Şimdi karşıya ulaşacağımız yere bir bakalım çok uzun yol olmasada uğraştırıyor.

[Resim: 13-7.jpg]

Burası bir önceki resimden biraz daha sola gidince ağacın hemen ön tarafı oluyor. Buradan orantılı bir atlayışla önümüzdeki engeli aşıp karşıya ulaşacağımız ilk nokta oluyor.[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: 14-6.jpg]

Şu an engelin arkasındayız ve az çok karşı tarafı tanıyorsunuz bu kadar yolu normalde yarım saatte giderken 2 dakikada oyunu bitirebiliyoruz. Fakat bunu yapmayacağız ne de olsa daha almamız gereken 3 secret daha var.[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: 15-4.jpg]

[Resim: 16-4.jpg]

Resimleri takiben yola devam ettiğinizde ilk bölümü bitireceğimiz kapının üzerindeki dallara tünemiş oluyorsunuz. Buradan kendimizi aşağı salıp karşıda maymuna kaptırmadan alacağımız indra keyin yanına gidebiliyoruz ve anahtarı alınca bu bölümdeki son kurban olan kaplanıda ezip bölümü kısayoldan bitir(miyoruz)[Resim: icon_lol.gif] Uzun yoldan devam edeceğim resimleri bir sonraki paylaşımımda sunacağım anacığım.[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: 18-2.jpg]

......[Resim: icon_e_geek.gif]

[Resim: sign.png]
30-07-2008, 08:30 PM
Partı hemen bitirdim,şimdi canım sıkılıyo.Secretsiz oynamıştım ben.Şimdi yine oynadım,bütün secretleri aldım.Yine o bölümleri oynadım[Resim: mummy.gif]All hallows bölümünü oynicam inşallah.ama 4.bölümde secret olmadığı için bi adım geri,ileri,eğil,3 kere dön ve ileri atla yaptım[Resim: icon_lol.gif]Bu arada moby gerçekten tebrikler,nası hiçbiyeri oynamadan geçmişin[Resim: icon_e_surprised.gif]

[Resim: home_tru10-1-1.jpg]

Lütfen avatarımı ve imzamı çalmayın,karışıyor yaw Kizgin
02-08-2008, 11:32 AM
son part...caves of kaliya

[Resim: 1--29.jpg]
ya bu taştan kurtulmak ne kadar zormuş. kenardan kıyıdan zorla yırttım ama gelin bir de bana sorun. aniden yükselen müzik de andenalini aniden yükseltip yaklaşık bir 15 cm yerinizden zıplamanıza ve yeteri kadar gerilmenize neden oluyor zaten. Kenarda kaçmaya yer varmış ama o kadar karanlık ki, göremedim tabe doğal olarak birden taş üzerime gelince. Etrafı incelemenize fırsat kalmadan noluyo ya bismillah diyemeden yuvarlana yuvarlana geldi peşimden. Neyse bi şekilde yırttık netekim.[Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: 2--28.jpg]
offf bu bölüm labirent gibi ya. Valla nasıl çıktığımı anlamadım buradan. Ne kadar uyuzdu ya.[Resim: icon_mad.gif]

[Resim: 3--29.jpg]
çek lara çeeeekkk. Hamallığa devam. [Resim: kizgin.gif]

[Resim: 4--27.jpg]
Karanlık bi yandan. ısırmaya çalışan yılanlar bi yandan. silindir gibi bizi ezmeye çalışan kayalar bi yandan. epey zorlandığım bi yer oldu burası. koca bi medipack da uçtu tabi o arada. [Resim: uzgun.gif]

[Resim: 5--26.jpg]
mavi de neymiş...[Resim: icon_mrgreen.gif] mübarek renk yeşildir[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]bu yeşili çok seviyorum. I love this yeşil. Yaşasın PC’de oynamaaaaak![Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: 6--23.jpg]
ahan da deli tony. Gününü göreceksin şimdi. Pisikopat manyak.[Resim: icon_exclaim.gif]

[Resim: 7--17.jpg]
şimdi bu tony boss mu oluyor. amanda’dan sonra öldürdüğüm en kolay boss’tu. hatta pistolle öldürdüm. başka silah bile kullanmadım. patlayıp buharlaşıp uçtu. bu vatandaşı haklamanın en kolay yolu yana atlayıp hiç durmadan ileri geri koşmak. böylece ateşler size isabet etmiyor. sizde rahat rahat bu civciv kafayı haklıyorsunuz.[Resim: clap.gif]

[Resim: 8--15.jpg]
secret derdi olmadan rahat rahat oynadık. Çok da kısa bi bölümdü zaten. Keşke bütün bölümler böyle kısa olsa. [Resim: icon_redface.gif]Yılanlar hariç tabeki. [Resim: kizgin.gif]

[Resim: felipehamaltonaaznnpaynveriyozuh-1.gif] FORZA FELIPE...
02-08-2008, 01:22 PM
millet kopmuş yaw bven daha başlamadım [Resim: icon_lol.gif]

neyse size avans verim buluşmadan sonra ancak başlarım [Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: truimzabf7.png]
06-08-2008, 12:11 AM
Jungle
Oyuna başlayalı baya bir zaman oldu ama secret kaçırmayacağım diye her deliğe girme sevdamdan ve tabiki üst üste kaydettiğimden herhangi bir secret kaçırma durumunda bölümü baştan alma durumum olduğundan baya yavaş ilerliyorum. Bu akşam ilk iki bölümü paylaşım lanetli kapıdan geçmeyi başarıp kalan iki bölümü oynayıp Hindistan defterini kapatmayı planlıyorum[Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Jungle.jpg]

Yıllardır konuşulur TR3'ün ilk secreti; aman kaymaya başlamadan o secreti alın yoksa geri dönüşünüz yok [Resim: icon_e_biggrin.gif] Bazı konularda biraz torpilliyiz forumu yıllardır takip etmekten dolayı.. Ama bu sefer işe yaramadı [Resim: mummy.gif] Bütün bir gece uğrastım bu secreti alabilmek için [Resim: kizgin.gif] Ama varya atlıyorum secret müziği çalıyor ama bi türlü yeri tutturamıyorum direk kayıyorum felan [Resim: 24.gif] All Hollows'u oynama isteğim burada adam akıllı bi sınandı [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Aldım ama aldım yani [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Jungle1.jpg]

TR3'te secret bulmak ve aramak tam bir baş belası.. İlk 3 secret resmen adım başı olarak tabir edilebilir [Resim: kizgin.gif] Secret saklanması konusunda en süper oyn TR2'dir bence.. Secretler belli bir düzen içinde saklanmıştır çünkü.. Eğer bir hayli yol aldınız hala ilk secreti bulamadıysanız geri dönüp mutlaka aramalısınız [Resim: icon_neutral.gif] Bir de secretler eşya olarak tasarlandığında acayip kıl oluyorum ben [Resim: icon_mad.gif] Bir özelliği olmalı ama değilmi? Sen gene kursun medikit koyacaksan koy fazladan hiç itirazımız olmaz [Resim: icon_mrgreen.gif] Mesela TR4'te de başladık ve kuru kafaların hepsini toplamıştık biz ama sonradan eşya oluyor ya secretler o zaman bıraktık.. Bi de bilmiyoruz bölüm başında kaç secret var felan cahiliz o zamanlar.. (Sanki secreti biliyorduk da sayısı kaldı)[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Gerçi malzemelerin çoğunu toplamıştık ama secret olayından haberimiz olmadığından hepsini tamamlayalım die bir girişimimiz olmadı.. [Resim: icon_lol.gif] He TR3'te topladık mı kesinlikle hayır [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Öncelikli amacım o zamanlar bölüm geçebilmek ilermek olduğundan ve tabiki ilerleyemediğimden hiç öyle boş hayallerin peşinden koşturmadım [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Zate save kristali denen bir illet vardı başımda ne secreti yaa [Resim: uzgun.gif][Resim: uzgun.gif] Resimde de görüyoruz mavi mavi ışıldıyor çok kıymetlidir çook 100 secret değerinde [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Jungle2.jpg]

Bunlardan da kaymaya hep hasta olmuşumdur [Resim: icon_e_smile.gif] Ama bir buna tutunup kaymak için katettiğimiz yol inanılmaz.. Tabii balıklar Lara'yı ham yapmasın istiyorsak uzun muzun dolaşıcaz bu yolları.. [Resim: mummy.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Jungle3.jpg]

Valla bu secretin yeri süperdi [Resim: clap.gif][Resim: clap.gif] Aklıma TR4 te maymunun ağzından giriyoruz ya bölüm değişiyor aynı orası gibi.. Tamam kızmayın hemen T3 önce yapıldığı için TR4 ona benziyor [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Jungle4.jpg]

Burdan da ilk oynadığımda paldır küldür koştuğumdan dolayıdır ki yolu yarılayamadan mefta oluyordu Lara[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Ne bileyim hanım hanımcık yürüyünce dikenler batmazmış insana [Resim: icon_eek.gif] Ben de sinir oluyorum hem medikit vermiyolar hem de yolun üstüne geçilecek diken koyuyorlar diye [Resim: mummy.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Jungle5.jpg]

Ben ilk oynadığımda da bu secreti aldım yüzde yüz eminim[Resim: icon_mrgreen.gif] Çünkü o taşı kafama yiyip taa gerilerdeki savemden buraya gelip gene ve gene o taşı kafama düşürmüştüm [Resim: 24.gif] Tabi bu bir kaç kez tekrarlandı.. Ben o taştan kurtulma olayında bayağı zorlanmıştım. Şimdi şöyle bir soru gelebilir akıllara; TR4'ü hile hurda bilmeden bitiren biri bu taşta neden bu kadar uğraşır?.. Bence anında save yapabilme en büyük hile hurdadır arkadaşlar [Resim: icon_lol.gif] İplerin üzerinde falan save alırdım ben o kadar garantici oynardım yani [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Bu taş ta düşecek ya kaçabilsem bile yapamazsam taa gerilerden başlayacağım kaygısı yüzünden yapamıyordum [Resim: uzgun.gif] Yolu da o yarıktan devam ediyor diye düşünmüştüm.. Taş düşüyor ve orası açılıyor ya.. Ana bi baktık iki tane diken gibi bi şey var [Resim: icon_mad.gif]Bu kadar eziyet bunun için miydi biz o mızrakları almasaydık da olurdu o taşın orda ne işi var diye isyan bayrağını çektim [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Ama çok gerilerdeydi savem yaaa [Resim: icon_mrgreen.gif] Yararlıymış meğer o mızrak gibi şeyler de insan kıymetini bilmiyo kullanmayınca [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] TR'4 te su altı silahı mı gördük sanki.. Eğer düşmanla su da karşılaşırsan arkana bakmadan kaçtı bizim felsefemiz ne bilelim zıpkın denen bi şey varmış [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Jungle6.jpg]

Bu taşlar tarafından bir güzel katladildiğimi sölememe gerek yok [Resim: icon_lol.gif] Bi de şans olacak insanda yaa.. şimdi bunlar tek tek geliyor ya birinin altında kalıyorum haydi eski noktaya.. Buraya geliyorum birinciyi atlatıyorum ikincinin altında kalıyorum [Resim: 24.gif] Ya ne rezillik ama öleydi yani o zamanlar.. [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Jungle7.jpg]

Bir başka secret deliği ve ben burayı hiç hatırlamama şasırdım.. Buralarda çok dolaşmıştım yani insan tesadüfen de olsa düşer değil mi[Resim: icon_e_confused.gif] Otları felan süper koymuşlar yani farketmesi çok zor.. Ben gündüz oynayamıyorum bu oyunu çünkü odama güneş vurduğundan kapkaranlık oluyor ekran ve bunları değil bastığım yeri göremiyorum [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] O yüzden bu gece sabaha kadar oynayıp bitirecem inşallah[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: Jungle8.jpg]

Kapıdan da geçtim ama içimde bir korku bayağı bir düşündüm buradan geçmeye çalışsam mı diye [Resim: icon_e_confused.gif] İşte bak save alabilsem düşünmeden zıplarım [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Ama bir şey itiraf etmek istiyorum; save kristali olayına çok dayanamadım ve kristal hilesi yaptım [Resim: icon_redface.gif] Silahlar felan da açıldı ama hala pistolle ilerliyorum.. Sadece save kristallerini kullanıyorum ki onları da çok kullanmıyorum. Yoksa çok ama çok uzayacaktı secretler felan derken çok sakarlık yapılıyor [Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Jungle9.jpg]

Lara'nın duruşa bak süper yaa[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Jungle10.jpg]

Burda da bi yürüyor ki sanırsın Central Parkta köpeğini yürüyüşe çıkarmış[Resim: 24.gif]

[Resim: Jungle11.jpg]

Vee nihayet bölüm sonu [Resim: heyyo.gif]

[Resim: Jungle12.jpg]

Temple Ruins

Bu kolu o kadar iyi gizlemişlerdiki eğer gizleyeni bulursam ellerimle boğabilirdim [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]Zaten bölüm başı ve ilk tıssla yüreğime inmişti tırsak modda dolaşır olmuştum etrafı [Resim: icon_lol.gif] Kolu bulduğumda yolda ilerleyeceğime dair bir de yanılgıya düşmüştüm ama asıl olaylar bundan sonra başlıyordu [Resim: 24.gif] O kadar TR oynamışlığım var ama yani böyle uğraştığım bölüm çok az [Resim: mummy.gif]

[Resim: Temple_Ruins.jpg]

Bi kere gidilecek yer çok belli ama beni en uyuz eden şey tam karaya çıkacağım anda balıkların beni yemesiydi [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Ama tabi orda şelaleler gidilecek yol felan muhteşem tasarlanmıştı... Yapanların elleri dert görmesin[Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: Temple_Ruins1.jpg]
Tüm Tomb Raider oyunlarında en çok korktuğum noktayı sorsalar burası derdim [Resim: icon_eek.gif] Gidilecek yol az da olsa göründüğünden flareler de çok kıymetli ya yakmadım öle ilerliyorum.. Ama bu köşeden TISSSS diye bi fırladı.. Sesle aynı anda kafayı da gördüm ben öle bi oldumki atmışım elimden ne varsa ödüm patlamıştı [Resim: mummy.gif]

[Resim: Temple_Ruins2.jpg]
Bazı şeyler hiç değişmiyor anacım onu öğreniyorum tekrar tekrar..[Resim: uzgun.gif] Şimdi sen bu noktaya gel ve deki sudan geçilmiyor ağaca çıkmam lazım [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Ordaki yükseklikleri gör ve uğras dur dallara tutunmak için [Resim: mummy.gif] Hadi eskiden bilmiyordum da yapamıyordum şimdi de basiretim mi bağlandı nedir [Resim: kizgin.gif] Bu noktada çok uğraştım yine ilerleyebilmek için [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Halbuki bekle yani balıkları yakın noktadan geç karşıya çek kolu.. Yok yok bazen bilmek çok etkiliyor insanı.. Olmuş 6 sene herşey birine giriyor.. İşin içine bir de secret kaçırmıyım derdi girince iyice dağılıyorum bazen[Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Temple_Ruins3.jpg]
Neyse korkunun ecele faydası yok die verdim gazı kendime atladım suya[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Yetişiliyormuş be ben yanlış hatırlıyormuşum oldum ama acayip sinirlendim bi taraftan gereksiz işlerle uğraşıyorum diye [Resim: kizgin.gif] Bir de bir sürü yer dolaştık hala secret yok baya bi bunalttım kendimi buralarda [Resim: mummy.gif] Napalım artık secret kaçırırsam baştan alırım die düşünerek devam ettim yoksa ilerleymeyeceğim hiç [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]Ama var ya ilk ağaca çıktığı bu noktayı gördüğümde ne kadar çok şaşırmıştım yaw ve bir kez daha oyuna sevgim artmıştı [Resim: icon_rolleyes.gif]Çok güzel bir özellik olmuş [Resim: clap.gif]

[Resim: Temple_Ruins4.jpg]
O zamanlar heykeli görünce içimde kötü bir his canlanacağına dair
[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]Gerçi bu canlanmadı ama canlısı çıktı karşımıza.. Core bizi asla hayal kırılığına uğratmadı böle şeyler konusunda... [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]Bir de eskiden beri huyumuzdur; eğer mekanda yapacak bir şey bulamazsan flare yak ve sağa sola koş.. Eğer itilecek çekilecek bi şey varsa gün gibi ortaya çıkar [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Temple_Ruins5.jpg]

İşte canlısı da o kadar uzakta değil.. Şimdi buna yan takla atarak taeş etmenin verdiği zevki anlatmaya kelimeler yetmez.. Hele şu boss'un kılıçları kapama pozisyonu alarak kendini korumasına söylecek kelime de yok
[Resim: icon_neutral.gif] Bir de uzun süredir oynamıyorum ya geçen sene TR4 yorumlarda iyice karıştırıp bu amcamı da TR4'ün içine koymuştum
[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]Seviyorum ya en sevdiğim şeyler hep TR4'te olacak[Resim: icon_lol.gif] Sonra Hilal dedi yaw o bol kılıçlı yaratık TR3'te değil miydi diye[Resim: icon_redface.gif]Ama varya burda yine aynı hataya düşüp ben tek kolu çektim ikinciyi çok sonra farkettim [Resim: mummy.gif]

[Resim: Temple_Ruins6.jpg]

[Resim: Temple_Ruins7.jpg]

İlk bulduğum secret süper bi yerdeydi..
[Resim: icon_neutral.gif]Ne güzel sürüne sürüne gittim aldım secreti .. Oooo bi de ne göreyim dönüşte bi boşluk var.. Ula burası ne olaki deyip atlıyıverince her yer sallanmaya başladı ve ben daha ne olduğunu anlamadan küttt diye kafama taşı yedim[Resim: icon_mad.gif]Taaa şelalenin ordaki savemden buraya yeniden geldim[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Temple_Ruins8.jpg]

Yaw şuraya su doldurup şu kolu çekmek için yaptığımız onca şey şimdi çok eğlenceli geldi de bir zamanlar oyunu bırakmıştım kaç kere..
[Resim: uzgun.gif] TR3'ü ustayken oynamak iyi de çırakken oynamak tam bir işkence[Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Temple_Ruins9.jpg]

Şahane bir yer daha
[Resim: icon_neutral.gif] Ya kol dediğin böyle olacak[Resim: icon_cool.gif]

[Resim: Temple_Ruins10.jpg]

En çok uğraştığım mekandır kendileri.. Defalarca ama defalarca bu noktadan karşıya atlamak için uğraştım
[Resim: kizgin.gif]Mesafe çok uzundu ve zaten biraz köşeleme geliyor bir de duvar var [Resim: mummy.gif]Bereket alttaki mekan su düşünce boyun kırmıyorsun ama o da şansın yaver gidip oklardan yemezsen... Zaten atlayamayıp suya düştüğün takdirde öle bir noktaya düşüyorsunki direk zehirli okların olduğu hizaya [Resim: icon_mad.gif]Bir zamanlar buradan atlama derdi yüzünden oyuna uzun uzun kaç kere ara vermişimdir kimbilir [Resim: icon_exclaim.gif]Neyse bi şekilde bu noktaya atladım ama elimde save kristali yok kaydedemiyorum [Resim: icon_lol.gif]Ordan yan tarafa.. Bir süre karşıdaki yere atlayıp tutunacağını keşfedemedim ya suya düşersem de baştan başlarım korkusu var zaten [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]Özlem'in bak tutunacak gibi orası sanki diyerekten bolca teşvik etmesi ve gazlaması sonucunda atladım.. Tutunduğunda nasıl sevindim anlatamam [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Temple_Ruins11.jpg]

Güç bela çıkmıştım yukarı ama bu kadarla bitseydi [Resim: uzgun.gif] Burdan da atlayamıyordum ve çok daha ters bi durum vardı.. Artık nasıl başarıyorsam Lara'nın sudan çıkıp merdivenden tırmandığı nokta var ye oraya düşüp boyun kırılmaca oluyordu.. Peki bu ne demekti; taaa uzaklardan tekrar buraya gelip tekrar bu kadar yeri atlamaya çalışmak[Resim: icon_mad.gif] O noktayı da geçince hiiç atlamak istemediğim bi yer vardı... Koskoca yılanı görüpte tepesine atlamak olur mu [Resim: kizgin.gif] Uzaktan ateş edip öldürmeyi de denedim tabi [Resim: icon_mrgreen.gif] Ahh ah herşey o kadar kolay olsaydı[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Neyse göre göre atladık ve tabiki zehirledi yılan beni [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Devamını anladınız yaa tam içler acısı.. Tekrar ve tekrar buraya gel suya düş, boyun kır, tıss vb. tırlatmamak elde değildi yani[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]Anlatırken tiksindim valla şimdilerde oynerken nasıl daralıp tarihin tekerür etmesinden doğan korkumu anlatamam [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]Şükür olmadı bi şey çabucak halletim [Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: Temple_Ruins12.jpg]

İşte en acı sahnelerden bi tanesi [Resim: uzgun.gif] O kadar uğraş buralara kadar gel atla ve sanma ki artık o illet yer bitti nefes alacaksın[Resim: kizgin.gif] Tepene düşen kaya yetmezmiş gibi bir de bıçaklar [Resim: uzgun.gif] Ve beni kahreden de karşıda mavi mavi parlayan save kristali olmuştu [Resim: uzgun.gif]Tekrar tekrar oynayıp buraya gelmemi sağlayan save kristali olmuştur..Eğer o olmasaydı bu noktada ehhh yuhh artık bu ne beee deyip bırakacaktım [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Temple_Ruins13.jpg]

O zamanlar yılanın altındaki deliği görmüştüm ve yılanın tepesine atlamak cazip gelmediğinden oraya da atlamaya calıştım [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]Şimdi oynarken lan kesin orda bi şey var ama nası gidecez neyse ilerleyeyim bakayım dedim. Bıçakların ordaki uçurum geldi aklıma.Orayı çok derin diye hatırlıyordum ama tamamen yanılmışım[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Gittim neyse bu da 2. secret arayıpta bulamayanlar olursa burdan baksınlar.. Ayrıntılı da anlattım zatee[Resim: icon_cool.gif]

[Resim: Temple_Ruins14.jpg]

Hatıralardan devam edelim.. Buraya geldik ilk yaptığım save etmek oldu tabiki [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Taşı ittirdim neyse yol devam ediyor aşşa kaydım kayalar mayalar eee sonra ula gene ayrı yere geldik bir şey olmadı ya [Resim: 24.gif] Tabi son save noktasına aldık.. Baktım bütün taşları tutuyor Lara hee dedim burda bi olay var yol açacaz başka yere gitcez[Resim: icon_neutral.gif]Onu ittir bunu çek yer de daracık.. Bulmaca olayını görünce Özlem birden oyuna merak sardı fazla uğraşmadan kolu buluverdi sağolsun [Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: Temple_Ruins15.jpg]

Ya ben burayı nasıl gördüm hala kendime hayret ediyorum ve kendimi tebrik ediyorum[Resim: cicek.gif]3. secret efenim burdan anlaşılması biraz zor anlatayım da takılan olursa faydalansın [Resim: icon_mrgreen.gif] Sütünlardan birinin altındaki parçayı çekip üstüne cıkıp balkon gibi bir yere atılıyoruz ve bir kolu çekiyoruz da suya atlayacağımız yerdeki kapı acılıyor.. evet evet işte orası bildiniz [Resim: icon_e_biggrin.gif] Suya atlamadan önce inip aşağıdaki parçayı yana doğru itiyoruz ve balkonun sol tarafına atlayıp ilerliyoruz.. aman hızlı koşmayın düşersiniz [Resim: icon_e_biggrin.gif] Balkonun köşesini dönünce kafanızı kaldırın işte bu Lara'nın salladığı yer orası [Resim: icon_neutral.gif] Secreti aldıktan sonra kendinizi aşşa atmayın hee sakın çok yüksek boynunuz kırılır benden sölemesi..[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Yine geldiğiniz gibi tutunaraksonuna kadar inin ve öle kendinizi aşşa bırakın kapısını açtığınız havuza dalarak yeni mekana doğru ilerleyin..[Resim: icon_neutral.gif] Nasıl benden tam çözümcü olmaz deme [Resim: whistle.gif]

[Resim: Temple_Ruins16.jpg]

Vee en süper tasarlanmış mekanlardan bir tanesi daha [Resim: clap.gif] Karşılıklı iki kolu çekince ateşler yanıyor ama havuza atladığınız yöndeki kolu çekince 4. secretın kapısı açılıyor havuzda... Tabiki kapı zamanlı ve ucu ucuna yetişiyorsunuz[Resim: pistol.gif]TR3'te de su altında hiç secret yokmuş diye düşürken bununla karşılaştık çenem açılmadan kapandı[Resim: ninja.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Temple_Ruins17.jpg]

Vee tam o lanetli kolun orda bıraktım.. Bu zamanlı kapı dikenler felan ufff geçemicem ben orayı biliyorum [Resim: ninja.gif] Cesaretimi toplar toplamaz girecem bir kaç deneme yapacam biraz sonra [Resim: mummy.gif]

[Resim: imzabar1.gif]
[Resim: laral2.jpg]
Lara Croft is more than just a game
06-08-2008, 11:06 AM
[Resim: ahhh.jpg]
bir kaç gündür aksilikler bitmedi başlamak için can atıyordum, baktım evde olmayacak işyerine taşıdım tr3 ü ancak rahata kavuştum ama biraz karanlık geliyor burdaki pc monitör eskide sürekli flare yakıp oynadım
tr ile tanıştığım oyundur tr3 aşağı doğru kaymak ne kadar heyecanlı gelmişti ilk oynadığımda ilk zamanlar kazıklarda rahmetli olurken sonraları zıplayan çekirgeler gibi zıp zıp atlayarak geçtik[Resim: icon_lol.gif] sonraları yandaki platforma atlamak için uğraştık yani uzun bir süre buralarda heyecan yaşadık tabi[Resim: icon_e_biggrin.gif]
[Resim: bgggg.jpg]
bataklık mevzusunu keşfetmek için içerisine dalıp çıkamadık, kuzenimle beraber noldu bu kıza ama gidiyor gibi nereye gitti falan enstantanelerle bataklık dalışınıda keşfetmek için bir hafta uğraşmışızdır acemi olunca tabi[Resim: icon_e_biggrin.gif]bu screendeki secretdaki müzik deli etti beni uzun bir süre takıldı
[Resim: cfff.jpg]
yaşadığımız ilk kazık macerası, kuzenle birlikte ayaktayız hadi çabuk dön çabuk atla hadi lara geliyo amannnn olmadı baştan ya niye duvara takılıyor bu deyip dururduk [Resim: icon_mrgreen.gif]
[Resim: dmmmm.jpg]
ilk önce ipten kaymayı keşfedene kadar aşağı düşüp tekrar buraya gelmiştik sonra uzun bir süre suya düşüp durmuştuk [Resim: icon_lol.gif]
[Resim: ettt.jpg]
oyunun ilk leveli ama biz buraya gelene kadar bir ay uğraşmışızdır [Resim: icon_lol.gif] kayanın geleceğini tahmin etmeden kolu çekince panik olup sağa sola takılıp heyecana yenik düşerdik
[Resim: fooo.jpg]
karanlık mağarada az cirit atmadık[Resim: icon_mrgreen.gif] arkadan gelen kocaman kaya bizi havalara hoplatırdı nerdeyse laranın yerine kendimiz koşacaktık o kadar yani[Resim: icon_lol.gif]
[Resim: ghhh.jpg]
kolları indirdiğimiz zaman hangi kapının açıldığını bulmak için az dolanmadık dön dolaş dur işin yoksa [Resim: icon_mrgreen.gif]
[Resim: hffff.jpg]
kolu çekip aşağı balıklama suya atlayayım dedim taşa doğru sert bir iniş oldu [Resim: icon_mrgreen.gif] resmen çakıldı lara
[Resim: kddd.jpg]
maymunlardan çektiğimizi bir Allah bilir, hırsız şeyler anahtarı kaptığı gibi kaybolurdu araki bulasın hatta bir keresinde maymun anahtarı aldı kayboldu bulamadık saç baş yolmuştuk [Resim: icon_lol.gif]
[Resim: kkkk.jpg]
sudan çıkmaya cesaret edemezdik uzun bir süre böyle beklediğimizi bilirim [Resim: icon_lol.gif]kaplanlardan çok tırsardık sanki şimdi tırsmadım çok gerçekçi sesi var hatta pat diye çıkınca biraz önce zıplamadım desem yalan olur[Resim: icon_lol.gif]
[Resim: lhh.jpg]
sandığa torpil koyuyosunda be adam bu sandığın dibi yok [Resim: icon_lol.gif]
TEMPLE RUİNS
[Resim: 1aaa.jpg]
durmak yok devam size yetişeceğim diye bugün iki level bitireyim dedim anaaa oda ne 2. level oyna oyna bitmedi,
tısslayan lanlardan bıktım yaa her yerden çıkıyorlar tıss diye
[Resim: 2aaaa.jpg]
biz burdan ortadaki kayaya atlamaya çalışırdıkta hiç yetiştiğimiz olmadı acaba havadanmı düşülüyor diye hep söylenirdik[Resim: icon_lol.gif] sonrada suya atlayıp larayı pincik pincik ettirirdik bir yandan da tırsardık, o zaman lar atladıktan sonra ctrl ile tutunduğunu keşfedemediğimizden piranalarla uğraşıp dururduk
[Resim: 3aaa.jpg]
burası ne enteresan gelmişti kayalara atlayıp kayardık sağdaki yolu bulana kadar öyle bir aşağı bir yukarı[Resim: icon_lol.gif]
[Resim: 5aaa.jpg]
kenarlara tutunup yan yan gitmeyi burda öğrendik tabi öğrenene kadar aşağı in yukarı çık bir hal olmuştuk
[Resim: 6aaaa.jpg]
laranın tek el tabanca hareketini çok seviyom helede suyu kesilmiş hortum gibi tıss layan yılanları öldürmek eğlenceli
[Resim: 7aa.jpg]
biz bu yaratığı görünce heralde oyunun sonuna geldik diye sevinirken bir yandanda acayip ürkmüştük tabi bir iki ay gibi bir zamanda buraya geldiğimiz düşünülürse gayet normal bittiğini düşünmemiz[Resim: icon_lol.gif]
[Resim: 8aaaa.jpg]
kızcağız bel fıtığı olacak sonunda çek itele bir kol vardı sanki burda derken dışarı çıktım karanlıkta ilerlerkene arkamdan sanki atlı geliyor amanın neyse kayaymış [Resim: icon_lol.gif]
[Resim: 9aaaa.jpg]
neyse ilk anahtarı buldum kaldı ikincisi sanırım onuda bulunca level bitecek yarında 2 level paylaştımmı hafta sonuda bu haftakini bitiririm sizede yetişmiş olurum ve ohh be derim

[Resim: 01-3.jpg]
[Resim: 4rpgugz95kpp7.gif]
06-08-2008, 11:58 PM
Bir hep beraber TR'de yine birlikteyiz[Resim: icon_rolleyes.gif]Evet hemen paylaşıma geçiyorum,partı bitirdim ama şimdilik ilk bölümü paylaşıyorum çünkü photobucket çok kasıyor nedense[Resim: icon_e_confused.gif]

[Resim: tomb32008-08-0118-37-34-36.jpg]

Hep beraber yeni bir TR'ye böyle bir resimle başlayacağım kimin aklına gelirdi acep[Resim: icon_lol.gif]Şahsen benim aklıma gelmezdi,ben ağacın tepesinde maymun avlarken çekilmiş bir foto koymayı düşünmüştüm ama ne yazıkki o sıralar psikopat yanım biraz uzaklarda kalmış,gerçi böyle bir resim çekmek de pek insanca değil ama[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0118-43-55-64.jpg]

İlk tuzağımız..Zamanında pek uğraştırmıştı,ters dön oraya zıpla falan.Bu sefer ilk denemede burnum bile kanamadan atlattım[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0118-48-33-14.jpg]

Burası bana TR2'de ilk bölümde şu kartalların geldiği yolu hatırlatıyor nedense,hani sağdan aşağı iniyoruz suda anahtar var falan.Öldürdüklerimizin yok olmaması da süper bir ayrıntı tabi[Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: tomb32008-08-0118-57-39-92.jpg]

Gözümüze gözümüze sokulan yerlerden biri daha.TR'deki bu olayı anlamış değilim,genelde en zor yerlerde Lara önüne bakar ama böyle nereye gidileceği bariz yerlerde o yola bakıyor[Resim: kizgin.gif]Üstüne üstlü diken üstünde yürüyor,önüne baksana kızım batıcak bi tarafına değil mi ama[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0119-01-10-27.jpg]

Bu hayvancıklar kaya altında nasıl ezilmiyorlar aklım ermiş değil[Resim: cenebaz.gif]İlk bölümde ne kadar dost canlısılar,gerçi ben yine de öldürüyorum[Resim: icon_evil.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0119-04-33-29.jpg]

Tepeden ateş ettim buna,ama kaçtı gitti yapay zekaları iyi maşallah[Resim: icon_cool.gif]Gerçi sonra elimden kurtulmadı,hem gözü hem de ağzı açık gitti[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0119-15-27-99.jpg]

Oyun boyunca Lara'dan sonra en çok gördüğüm tip de şu duvarlara işlenmiş olan elinde ne olduğu belli olmayan bişey tutan tipsiz suratsız bayan mı diyeyim erkek mi diyeyim o yani[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0119-19-31-44.jpg]

İlk bölüm de böylece bitmiş oldu,öldürdüğüm yaratık sayısı ile harcadığım mermi sayısı ne kadar orantısız[Resim: icon_eek.gif]Hayır,bu benim beceriksizliğimden değil sadece Flare kullanmaktaki bencilliğimden kaynaklanan bir durum[Resim: icon_lol.gif]Ve şöyle de bir şey deniyorum,oyun boyunca hiç medipack harcamayacağım.Evet göreceksiniz bunu başarıcam[Resim: icon_lol.gif]
07-08-2008, 01:20 PM
temple ruins devamı;
[Resim: 1miii.jpg]
burada çektiğimizi bir kuzenim bilir birde ben oyunun burasında pes ettik gidecek yer yok kapı kapalı yukarda kol var yetişmiyor her gün açıp burayı geçmeye çalışırdık nafile nerdeeeee bulamadık birgün kuzen okulda arkadaşlarına sormuştuda onlar söylemişti nasıl mutlu olmuştuk havalara hoplamıştık suyun üzerindeki platformları görmedik diye kızmıştık kendimize[Resim: icon_lol.gif]
[Resim: 2mii.jpg]
sonra hevesimiz kursağımızda kaldı tuzağı geçmek kolay olmadı bizim gibi acemi çaylaklar için [Resim: icon_lol.gif]
[Resim: 3mii.jpg]
oyunu bu kapıdan girmeden artık pes edip bırakmıştık ikinci anhatarı bulamamıştık sonra kuzenim şifreyide öğrenince oyunun tadı kaçmıştı en azından diğer levellerinde var olduğunu görmüştük yıllar sonra ben tekrar oynayayım diye aldım tr3 o zaman buraları keşfetmiştim
[Resim: 4mii.jpg]
ani çıkan kayalardanda illallah yani bezdirdi beni insan bir an çıkan gürültüyle panik oluyor nereye gideceğini şaşırıyor
[Resim: 10mii.jpg]
teker teker gelin üleynn, bunları görünce panik oluyorum ya biraz kaçtıktan sonra cesaretimi toplayıp mermileri savuruyorum[Resim: icon_lol.gif]
[Resim: 7mi.jpg]
sarı kafaya bak nasıl düşürdü kayaları ya, laracımda ekşından bol ne var sanki iki kaya danmı korkacak[Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: 01-3.jpg]
[Resim: 4rpgugz95kpp7.gif]
07-08-2008, 11:03 PM
Temple Ruins

[Resim: tomb32008-08-0511-49-47-34-1.jpg]

Her oyunda herkesin her oynayışında takıldığı bir yer olur.TR3'te de burası benim için öyle[Resim: mummy.gif]Buraya atlamak da çok zorlanıyorum.Aslında atlamadan da geçiliyor ama o zaman da piranalar var,hem orada medipack var kaçar mı[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0512-05-31-86-1.jpg]

Aslında bölümün başında direkt buradan tepedeki ağaca atlayıp karşıya atlanılabiliyor ama çok şey kaçırıyorsunuz[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: tomb32008-08-0512-23-51-42-1.jpg]

Aksiyon filmlerine taş çıkaracak bir sahne[Resim: icon_mrgreen.gif]Platformdan atlayıp havada splint yaparak 6 kollu canavarımıza ateş ediyoruz[Resim: pistol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0512-32-12-44-1.jpg]

Burası da başka bir bela..[Resim: mummy.gif]Ankanın mesajında okuduğum üzere PSX'ciler için başka bir bela.Özellikle kamera açısı yüzünden merdivenden geriye ters takla attığımız yerden karşıya atlamak tam bir işkence haline geliyor..

[Resim: tomb32008-08-0512-36-21-87-1.jpg]

Sonuçta buraya ulaşıyoruz.Kristalimizle de uzun uzun bakıştık böyle.Ama daha sonra o[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0512-39-54-52-1.jpg]

Burası o yokuş aşağı yol.2 tane kaya geliyor hani.Ben heyecan yapıp depar attım ve zıplamaya basarak yuvarlanıp karşıya atlayacağımı düşündüm,ama biraz erke bastığımdan dolayı başa bir yere düştüm ve sonra buraya girdim.Bunu başaran yegane insan ben olmalıyım[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0512-43-49-30-1.jpg]

Bir secret için çektiğimiz çilelere bak anam[Resim: cenebaz.gif]Kayanın düştüğü medipacki aldım tabiki,aldıktan sonra kayanın geldiği yönde küçük delikte eğiliyoruz,o zaman kaya arkaya düşüyor.Bize de delikten çıkmak kalıyor[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0512-47-47-61-1.jpg]

Pistols forever!Lara da benimsemiş bunu,kaç yıldır pistoldan başka silah görmedi pek sayemde[Resim: 10.gif]Ama bu sefer diğer silahları da kullanmakta kararlıyım,çünkü en sonunda çok fazla mermi kalıyor,mesela geçen TR3'ü bitirdiğimde MP5(Ti sanırım)'imin 500 tane mermisi kalmıştı[Resim: kizgin.gif]

[Resim: tomb32008-08-0513-04-31-03-1.jpg]

Gerçekten mükemmel düşünülmüş bir ortam[Resim: icon_neutral.gif]Üstelik bulması da zor azcık[Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: tomb32008-08-0513-08-42-73-1.jpg]

Beyniyle nefes alıyor tabe[Resim: 24.gif] [Resim: 24.gif] [Resim: 24.gif] [Resim: 24.gif]

[Resim: tomb32008-08-0513-21-42-45-1.jpg]

Suda bir şey almak çok zevkli,hem ctrl'ye hem de sağ veya sol yön tuşuna basılı tutunca Lara etrafında dönüyor[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0613-04-55-53-1.jpg]

Evet burası bölümün sonu,sadece ayakları gözükmüş neyse[Resim: icon_lol.gif]

[Resim: tomb32008-08-0613-06-10-16-2.jpg]

Health packs used:0.0[Resim: icon_neutral.gif]

Son 2 bölüm de yarın[Resim: icon_e_smile.gif]
08-08-2008, 01:09 AM
Temple Ruins

Evet Temple Ruins'ten devam ediyorum. Ne bölümmüş oyna oyna bitmedi..[Resim: pistol.gif] Secretleri toplamak sona erince insan bölüm sona erdi gibi düşünüyor[Resim: icon_e_confused.gif] Bi de aklımda nerden öyle kaldıysa çift anahtarlı kapıdan geçince bölüm sonu olacak diye[Resim: icon_lol.gif] TR3'te bir kaç kol var ki ben onlara karabasan kol diyorum [Resim: icon_mrgreen.gif] Zate ilkiyle karşılaştığımda şimdi bile hiç bir şey yapmadan oyundan çıkıp bir gün ara verdim[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Neden ama neden anahtar o kapının arkasındaydı [Resim: kizgin.gif] Hadi kolu çektik bari anahtarı alınca o dikenler hareket etseydi.. Tam karabasan [Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Temple_Ruins18.jpg]

Burayı da unutamam hiç [Resim: icon_e_biggrin.gif] Direk tırmanacam diyorsun ama yapıyı yapanların duvarlara tutunarak çıkan insanlara gıcık kaptıklarını bilmiyorsun ki adamlar düzeneği oturtmuşlar [Resim: uzi.gif] [Resim: icon_e_biggrin.gif] Ama bu sefer çabuk akıllandım. Baktım girişte boşluk var taş düşecek çok belli.. Kafamı kaldırdım taşlar nerde diye göreyim de kenardan kıyıdan bi yerden çıkacağım bir de ne göreyim [Resim: icon_eek.gif]

[Resim: Temple_Ruins19.jpg]

Yanlız öyle bir ayarlama yapmışlarki ucu ucuna yetiyor.. İlk çıktığımda bi an tereddüt ettim ve bedelini ödedim[Resim: mummy.gif]

[Resim: Temple_Ruins20.jpg]

Tiplere bak ya ne kadar şekerler [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Tabi beceri düzeyinin artışıyla şeker olmaları doğru orantılı [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Nedense bunlardan 1 tane öldürüyoruz ve ondan iki kılıç kalıyor onları alıyoruz gibi aklımda kalmış.. Tabiki ilkini katlettikten sonra kılıç düşmeyince tırsmadım değil [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Demekki aklımda yanlış kalmış başka yerlerden topluyoruz diye düşündüm.. Doğrusu artarak karşıma çıkacakları hiç aklıma gelmemişti.. Hele hele kılıç olaylarını hallettikten sonra son mekanda tek bi tane daha geliyor ya o hepten süpriz oldu [Resim: 24.gif] Hadi ilkini alıştırma olsun diye geberttik.. İkililer kılıçlar için geldi peki ne demeye son bi tane daha geliyordu alla alla [Resim: pistol.gif]
Gülümseyiiiinnnnn[Resim: grin_orange.gif] [Resim: grin_orange.gif]

[Resim: Temple_Ruins21.jpg]

Lara'nın boyu kadar kılıç [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Çok hoşlanmıştım ama ilk gördüğümde de seviyorum ben kılıçları.. Darkprensi de onda seviyorum süper doğruyooo [Resim: combat.gif] Hatta Legend'i bitirdikten sonra excalibur hilesi yapıp bütün bölümleri öyle de oynadım çok eğlenceliydi [Resim: dance1.gif]

[Resim: Temple_Ruins22.jpg]

Buralar çok güzel kılıçları koyduktan sonra kapıların açılması son derece güzel düşünülmüş [Resim: clap.gif] Yine kapıdan geçince bölüm bitecek sandım ve tabiki yanıldım [Resim: icon_eek.gif]

[Resim: Temple_Ruins23.jpg]

Tüm TR ler içinde en nefret ettiğiniz yer diye bir konu vardı orda da yazmıştım eskiden burasıydı ama o zamanlar ne Bolivya Redux'te time trial yapma girişimim olmuştu ne de anniversarydeki lanetli barfiks demirlerini geçme deneyimim..[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Karabasan kolların ikincisi.. Bir de benim çaylaklığımı ekleyin üstüne tam bir felaket [Resim: PC.gif] Yine de o zamanki çaylaklığımı düşünürsek barfiks demirleri ne ki burada uğraştığımın yanında.. [Resim: uzgun.gif] Zaten ben beceremedim Özlem el attı olaya sağolsun.. Gerçi geçsen de faydası yoktu 3 anahtar vardı ve 3. de bela bir yerdeydi[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Orda akıntı var diye nedense o kollardan biri o akıntıyı engelliyormuş gibi düşündüğümden öncelikle bu odayı geçmeye çalışmıştım.. Ve fekat fena halde yanılıyordum [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif] Ne bileyim akıntıdan yandaki su altı kollarını görmeye fırsat mı vardı.. Hem de bir tane değil iki tane birden[Resim: kizgin.gif] Hele hele güç bela orayı geçtikten sonra akıntıya kapılıp gebermek çok hazin bir durumdu.. Mekana girer girmez bulduğumuz save kristali ile save yaptığımdan 2 anahtarda hatasız alınmalıydı..[Resim: uzgun.gif] Bir süre birini geçsek bile diğerini yapamamaktan burada kısılı kaldık.. Sonradan ben sudaki kolları çekmek için bir yöntem geliştirdim ve her dalışımda çeker oldum.. Özlemde denemelerinden birinde başarılı olunca derin bir nefes aldık [Resim: icon_e_smile.gif] Şimdi oynarkende burdaki kapı önüne gelince kendiliğinden açılıyor ya kötü hatırlarım bir anda canlandı [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif] Yapamadım ama yine de bir 15-20 deneme sonucunda geçtim[Resim: ninja.gif]

[Resim: Temple_Ruins24.jpg]

Akıntıyı tek denemede aştım üstelik hiç nefes felan almadan [Resim: icon_neutral.gif] Birazda kendine güvenle alakalı bir şey bu yapabileceğimi biliyordum ve ilk denememde başarılı oldum [Resim: cicek.gif]

[Resim: Temple_Ruins25.jpg]

Ehh artık son kapıdır dedim son kapıymış [Resim: cenebaz.gif] Ama dikkat ederseniz Lara'nın koşusunda bir tereddüt var [Resim: icon_lol.gif] Bölüm sonu diye kaptırdım bir süre load olmuyor ya eyvah dedim yine bölüm sonu değil şimdi kafaya bir taş yicez [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Kaydetmemişimde gideceğim yola da bakmamışım bölüm sonu diye zaten[Resim: icon_lol.gif] Telaş içinde parmağımı yön tuşundan kaldırdığım anda load oldu[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Temple_Ruins26.jpg]

The River Ganges

Bu demoda çok güldüm.. Hele adam salda kayıtsız bir şekilde ilerliyor ya acayip yaa[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Keşke oyunda da çift silah ile ateş ederken böyle olsa yukarı aşşa ellerini çapraz oynatsaa[Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: The_River_Ganges.jpg]

Taş üstüne geldi ya o ne yuvarlanıştır öylee.. Hele pozlara bak[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: The_River_Ganges1.jpg]

[Resim: The_River_Ganges2.jpg]

Bu bölümde hiç zorlanmamışızki hiç bir çağrışım yapmadı sanki ilk defa oynuyorum. [Resim: icon_lol.gif] Motorla atlarken bir tanesinde çok zorlanmıştık oradan başka yok[Resim: icon_e_wink.gif] Bu kullandığımız motor oynayış bakımından TR4'tekinden çok daha iyi [Resim: icon_neutral.gif]
İlk secrete giden merdivenler.. İnsan araya araya uzmanlaşıyor sanırım[Resim: icon_e_confused.gif] Bu merdivenleri çok rahat buldum. Bu merdivenleri kullanarak yan yan ilerliyoruz ve basma yeri geldiğinde kendimizi bırakıyoruz. Secrete giden yol biraz uzun... Arkamızı dönüp karşıya bakıldığında Lara'nın atlayacağı platformlar açık seçik görünüyor ama sorun atlamakta.. Özellikle ilkindeki ara çok uzun atladıktan sonra tutunmaya hemen basmayıp taşa iyice yaklaşmasını beklemek gerekiyor.. Tabi platformlardan birinden düşünce taa merdivenlerden başlamak zorundasınız çünkü Ganj nehri sizi alıp götürüyor[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: The_River_Ganges3.jpg]

Bu da Secretin alındığı yer[Resim: icon_eek.gif] Valla TR2'deki Temple Of Xian bölümü tadındaydı [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] İlk partta alınması en zor secret bu diye düşünüyorum.. Platformlardan kayarak sonuncusunda karsıdaki yüksek platforma tutunmak gerekiyor.. Hata yaptığınızda batacak dikenler cabası [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] İlk kaygan yere düzgün atlarsanız devamı geliyor. Ben ilk gördüğümde ehvah dedim ama ilk denememde başarılı oldum [Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: The_River_Ganges4.jpg]

Secretı da aldıktan sonra motora atlayıp gaza bastık [Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: The_River_Ganges5.jpg]

İkinci secret hemen ilk ucurumda.. Uçurumu geçmeden motordan inip merdivenlerden inerek aldık.. Burada da öyle düz bi şekilde alınca dedimki bütün tuzak ve zorlukları ilkinde yapmışlar buna bi şey kalmamış[Resim: 24.gif]

[Resim: The_River_Ganges6.jpg]

3. secretin resmi.. Yolumuzdaki taş bir köprünün üzerindeyken motordan inip yan tarafa baktığımızda sürünerek girilşmesi gereken yerde.. Wink

[Resim: ePSXe2008-08-0720-46-25-45.jpg]
Bu bölümde en çok uğraştığım yer burasıdır herhalde.. Olmadı olmadı her atladığımdabir türlü tutturamadım karsıdaki çıktıntıyı [Resim: mummy.gif]

[Resim: The_River_Ganges7.jpg]

Oraya atladıktan sonra merdivenleri görünce aha secret dedim ama değilmiş [Resim: icon_mrgreen.gif] Bir sarjör kursun var onu da yılanı öldürmek için harcıyalım diye koymuşlar sanırım [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: The_River_Ganges8.jpg]

Bunlarda akbaba mıdır yoksa başka bir kuş türü müdür anlayamadım.. Şuraya bak azcık daha büyüse ejdarha dicem ama [Resim: icon_e_biggrin.gif] [Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: The_River_Ganges9.jpg]

4. secret.. Akbabaları öldürdükten sonra platformları takip ettiğinizde buraya geliyorsunuz. Sakın benim gibi direk çaprazdaki yere atlamaya kalkmayın Lara çığlık atar [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Screene dikkatli baktığınızda görüleceği üzere karşıdaki yerden kayıp oraya tutunmak gerekiyor. Secreti aldıktan sonra da geri dönerken bulunduğumuz noktaya atlamak için yine kaygan platform kullanıyoruz [Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: The_River_Ganges10.jpg]

Vee son secret.. Şelalenin oradayız ve karşıdaki tutunarak ilerlenecek yerin sonunda sürünerek gireceğimiz bir delik var eğilip girdiğinizde son secretın müziğini duyuyorsunuz [Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: The_River_Ganges11.jpg]

Ama son secreti aldıktan sonra suya düşmek zorunda kalınca biraz tırstım [Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif] Bereket ne akıntı ne de pirhana vardı[Resim: heyyo.gif]

[Resim: The_River_Ganges12.jpg]

[Resim: The_River_Ganges13.jpg]

Caves Of Kaliya

Merak edip baktım Kaliya'nın mağaraları demekmiş.. Gayatte münasip bir isim olmuş.. Şanslıydımki kaybolmadan yolumu buldum.. Aslında labiretlerde kötüyümdür ama nerden aklımda kaldıysa artık o taşı çektikten sonra ordan yol açılacağını bilmem işimi çok kolaylaştırdı..[Resim: icon_neutral.gif]
Buraya düşüpte flare yaktığımdaki el ayak tutulması olayını anlatacak kelime yoktur [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Bir an sonra yılanların sırayla hareketlenecekleri için öldürmenin kolay olduğunu düşünüce bir rahatlama gelmişti ve aaa çok zor gibi görünüyor ama ne kolay demiştim.. Yuvarlanan kaya işin tuzu biberi..[Resim: ninja.gif] Diğer karabasan kolları düşününce burası yapılırken Core çalışanlarının muşfik günlerinde olduğunu düşündüm[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya.jpg]

Bu adamı öldürürken daha önceleri diğer platformlara atlamaya çalıştığım için ateşlere gelessiiinn durumlarımız oldu bolca[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya2.jpg]

Çok havalı bir son ama yani kılıçlılar bile daha dirençliydi [Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya3.jpg]

Etrafta dolaşıp kurşun topluyorum sanki pistolden başka bir silah kullanırmış gibi[Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya1.jpg]

Vee taşımızı da alalım başımıza belaa [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya4.jpg]

[Resim: Caves_OF_Kaliya10.jpg]

Hindistan bittikten sonra giren demoda Lara'nın iki tane pozunu yakalamışımki yüzündeki ifade çok hoşuma gitti.. Demoda oldukça keyifliydi.. Zaten oyundaki ara demolar olsun videolar olsun bir çok action filminden daha iyidir[Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya5.jpg]

[Resim: Caves_OF_Kaliya6.jpg]

Bulduğumuz taşın güzelliğine hayran oldum [Resim: messages10.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya7.jpg]

Oyunun basındaki giriş videosunda mezarı olan adam bu adam diye aklımda kalmış meğer bu gömenmiş[Resim: 4.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya8.jpg]

Vee onların bulduğu taş da bir harika [Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: Caves_OF_Kaliya9.jpg]

[Resim: imzabar1.gif]
[Resim: laral2.jpg]
Lara Croft is more than just a game
08-08-2008, 01:26 AM
en uyus oldugum yer..tomb raider 3 te dunya haritası uzerindeki yerler bittikten sonra antarktikaya geri donusoun..yada herneresiyse..antarktika die hatırlıorum..orda aldıgın butun bolum itemlerini adamın biri alıp kacıo ve onun pesine veriosun..ne heyecanlamıstım..oyunu gusel gusel biticem die..o adam cıktı hertseyin içine etti..
Mesaj önizleme 

Tomb Raider FAN Konu Araçları - Part 1 (Croft Manor-Hindistan) Hep Beraber Tomb Raider 3 Oynuyoruz Başlığı
TombRaiderFAN Konu Linki Konu Linki
TombRaiderFAN BBKodu BBKodu
TombRaiderFAN HTML Kodu HTML Kodu