Derecelendir
  • 11 Oylar - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silent Hill 5
11-11-2007,

Silent Hill 5

Silent Hill serisi oyun dünyasına adını yazdırmış kaliteli oyun serilerindendir... Derin konu yapısı ve içeriğindeki duygusallıkla oyuncuyu büyülemesinin yanında, karanlık atmosferiyle de gerilime sevketmeyi başarmış ender oyunlardandır. İşte bu klasik olarak nitelendirebileceğimiz Silent Hill serisi 5. oyunuyla arkasına Playstation 3 ve Xbox 360'ın da gücünü alarak tekrardan karşımıza çıkmaya ve içinde bilinmezlikler barındıran gizemli o yoğun sis tabakasıyla etrafımızı çevirmeye hazırlanıyor...

Bu seferki oyunumuzun ana karakteri Alex Shepherd adında eski bir asker olacak. Çıktığı bir görev sırasında gazi olup hastaneye kaldırılan Alex, tedavi sırasında küçük kardeşi Joshua'nın başının dertte olduğuna dair imgelemler görmeye başlar. Bunun üzerine soluğu New England'daki kasabası olan Shepherd's Glen'de alır, ama bir anda karşısında sislerle kaplı bir kasaba bulmasıyla şoka girmesi bir olur. Ne yapacağını şaşırır; çünkü kardeşi Joshua kayıptır... Bu durumda da yapılabilecek tek şey onun izini sürmektir... Yaptığı araştırmalar kendisini en büyük kabusları içinde barındıran lanetli Silent Hill kasabasına getirir. İşte oyunumuz bu şekilde başlıyor...

Teknik detaylardan bahsetmek gerekirse, oyunumuz Halo 3, Saints Row ve F.E.A.R oyunlarında da kendini göstermiş olan Havok fizik motorunun en son versiyonu olan Havok 5 motorunu kullanmakta. Oyun boyunca dolaşırken çarptığınız eşyalar bulunduğu zemin üzerinde kayıp, aldığı darbenin şiddetine göre de devrilip olması gerektiği şekilde yere düşecek ve düştüğü zeminin yapısına göre ses çıkartacaklar. Bu durum da eğer yakınlarımızda yaratıklar varsa, yerimizi bulmalarında onlara yardım edecek. Aynı şekilde kasabanın sokaklarını kaplayan sis tabakası da elinizde tuttuğunuz demir sopayı savurmanıza göre gerçekçi tepki verecek. Bu bilgilerin haricinde karakterimizin askeri geçmişi savaşlara yansıyacak ve duruma göre epey sert geçebilecek. Yaratıkların yapay zekasından bahsetmek gerekirse, bize ulaşabilmek için her yolu deneyecekler. Kapıları kırıp önlerine çıkan barikatları geçebilmek için her yolu deneyecekler. Ayrıca hamlelerin en gerçekçi şekilde ekrana yansıyabilmesi için hem karakterler, hem de yaratıklar üzerinde Motion Capture teknolojisi kullanılmakta.. Bu sayede karakteriniz gerçek bir insan gibi hareket edecek ve hareketleri hiçbir şekilde göze batmayacak. Tabi aynı durum yaratıklar açısından da geçerli olacak... Robot gibi hareket etmek yerine mantıklı bir şekilde hareket edecekler... Müzikler ise serinin önceki oyunlarındaki gibi yine Akira Yamaoka tarafından yapılmakta...

OYUN İLE İLGİLİ VİDEOLAR

OYUN İLE İGİLİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

[Resim: shv_sept_03.jpg]

[Resim: shv_sept_04.jpg]

[Resim: shv_sept_05.jpg]

[Resim: shv_sept_14.jpg]

[Resim: shv_sept_07.jpg]

Alıntı Yaparak Cevapla
11-11-2007,

Re: Silent Hill 5

Sonbahar 2008 Wink

Alıntı Yaparak Cevapla
12-11-2007,

/></a>
<!-- end: postbit_avatar -->	<br>					<span class=
Katılma Tarihi: Aug 2007
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 4-The Last Revelation
Katıldığı Yer: Lost

Daha bir tanesini bile oynayamadım efem.. Kendimizden utanıyoruz :oops: Neyse sırası var TR'ler bitsin Big Grin Bilgiler için teşekkürler :-|

[Resim: lost.gif]
[Resim: usebarim.gif]
[Resim: laral2.jpg]
Lara Croft is more than just a game
Emeğe Saygı!.. Kopyala Yapıştıra Hayır!!!
[Resim: boykot.gif]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-11-2007,

ben sh 1 in envayi çeşit sonlarını bitirmiştim ama diğerlerini oynamadım.Bu oyunun filmini de hiç beğenmedim,Keşke bu oyunun adına yaraşan bir film yapılsaydı.

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-11-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 1-Atlantean Scion
Katıldığı Yer: Kocaeli

Tüm serilerini bitirmiş biri olarak şu an çıkan psp versiyonu hariç, bunuda bekliyoruz tabi ama ps3 olunca bu beklenti anlam kazanacak. Filminide diğer oyun filmleri arasında en iyi yapılmış film olarak görüyorum ve arşivledim. Wink

[Resim: sign.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
12-11-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
Katıldığı Yer: Istanbul

Evet yaaa filmi baya iyidi,oyunda mükemmel tabi :-|

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
23-11-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

Filmini izledikten sonra gördüğüm kabusu hiç unutmayacağım :mrgreen: Tam Silent Hill'lik bir karabasandı Big Grin Big Grin

Alıntı Yaparak Cevapla
23-11-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

anka Yazılan:Filmini izledikten sonra gördüğüm kabusu hiç unutmayacağım :mrgreen: Tam Silent Hill'lik bir karabasandı Big Grin Big Grin

Film öyle çok korkunç değildi ama.
Sadece insanı biraz geriyodu,ama herzaman söylüyorum film çoook güzeldi[Resim: icon_e_wink.gif]

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
23-11-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

ekrem Yazılan:
anka Yazılan:Filmini izledikten sonra gördüğüm kabusu hiç unutmayacağım :mrgreen: Tam Silent Hill'lik bir karabasandı Big Grin Big Grin

Film öyle çok korkunç değildi ama.
Sadece insanı biraz geriyodu,ama herzaman söylüyorum film çoook güzeldi[Resim: icon_e_wink.gif]

Filmi Cem'lerdeyken izlemiştik. Ben zaten Eskişehirdeyken çok beter grip nezle artık hangisini diyorsanız ondan olmuştum. O gece ateşim çıktı ve sanırım yattığım yeri de yadırgadım filmle de birleşince..[Resim: icon_mrgreen.gif][Resim: icon_mrgreen.gif] Ama ne saçma karabasandı[Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif][Resim: icon_lol.gif]

Alıntı Yaparak Cevapla
07-12-2007,

Oyun ile ilgili gelen son bilgilere göre oyunda kullanacağımız fener ışık kaynağına duyarlı olan yaratıklara karşı direk etki edecek... Öyle ki, Silent Hill filminde hemşirelerle karşılaştığımız sahneyi hatırlayın. Rose feneri kapatınca hemşireler oldukları yerde kalıyorlardı. İşte oyunda da fenerimizi hemşireler gibi ışığa duyarlı yaratıklara karşı bize avantaj sağlamakta... Ayrıca God Of War oyunundaki gibi tuş kombinasyonlarına bağlı aksiyo nsahneleri de olacak Wink

<!-- m --><a class="postlink" target="_blank" href="http://www.destructoid.com/new-details-">http://www.destructoid.com/new-details-</a><!-- m --> ... 6622.phtml

Alıntı Yaparak Cevapla
10-12-2007,

Silent Hill 5 ile ilgili yeni bir video geldi...

Alıntı Yaparak Cevapla
10-12-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0

Yaa bu yeni oyunlar eskiler kadar korkunç olmuyo sanki ne dersiniz.Ne biliim bu videoda bi ürkünçlük görebiliyomusunuz.Nerde o Alone in the Dark taki şimşek çakmaları,nerde o resident evil3 teki nemesis vs...

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-12-2007,

Silent Hill serisi zaten korku oyunu değil, psikolojik gerilim oyunu kanka. Yani korku oyunu olarak bakma Wink Videoya bakacak olursak, oyunun ne derece mistik olacağı konusunda yeterince bilgi veriliyor... Kasaba ilk oyun hariç serinin önceki oyunlarına göre daha karanlık ve daha ruhsuz görünüyor Wink Bu da bir artı olarak görülebilir... Yani kasabanın görünüşü ne kadar içinizi karartıyorsa, oyunun atmosferi o kadar başarılı demektir... Bu arada videonun çözünürlüğü oyun hakkındaki fikirleri etkileyebilir, bu yüzden yukarıdaki düşük çözünürlüklü videoya bakıp oyunun grafiksel kalitesi hakkında kesin bir yargıya varmamak lazım Wink

[Resim: silenthillvdec1sf4.jpg]

[Resim: silenthillvdec2rx5.jpg]

[Resim: silenthillvdec3et6.jpg]

[Resim: silenthillvdec4mk3.jpg]

[Resim: silenthillvdec5zr5.jpg]

[Resim: silenthillvdec6mi1.jpg]

[Resim: silenthillvdec7od2.jpg]

[Resim: silenthillvdec8ea2.jpg]

Alıntı Yaparak Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  silent hill:homecoming yeni trailer crazy_underworld 9 197 17-09-2008
Son Mesaj: ekrem
  Silent Hill Homecoming - Genel Ön-İnceleme CrimsonButterfly 6 428 06-07-2008
Son Mesaj: sedat_84
  Silent Hill : Origins (PSP Exclusive) Guest 4 423 06-06-2008
Son Mesaj: LadyRaven

İletişimTomb Raider FANYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi