Derecelendir
  • 10 Oylar - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silent Hill : Origins (PSP Exclusive)
12-11-2007,

Silent Hill : Origins (PSP Exclusive)

Silent Hill 5'e değinip de Silent Hill : Origins'i es geçmek olmazdı herhalde değil mi? [Resim: icon_e_biggrin.gif][Resim: icon_e_biggrin.gif] Konami firmasından Silent Hill kasabasının geçmişine (Konunun Silent Hill 1'in arkasında kalan tarafına) gittiğimiz ve olayların başlangıcına tanıklık ettiğimiz Silent Hill : Origins (diğer adıyla Silent Hill : Zero) Sony'nin PSP konsoluna özel olarak yapılmış bir oyun... Konu itibarıyla Travis Grady adında 20'li yaşlarında olan bir kamyon şoförünü yönetiyoruz... Silent Hill kasabasına komşu kasaba olan Brahms'ın yakınlarından geçerken karakterimiz geçmişiyle ilgili kabuslar görmeye başlıyor (Silent Hill'in sınırlarına girdiğimiz anda herkese oluyor nedense) ve aniden tırını durdurup kendini dışarıya atıyor... Etrafına şöyle bir bakındıktan sonra az ilerde karanlıkta küçük bir kız çocuğu görüyor... Bu kız Alessa'nın ta kendisidir. Karakterimizin sesine kulak vermek yerine kaçmayı tercih ediyor ve Travis de onun peşinden koşuyor... Ta ki alevler içinde yanan bir ev görene kadar... İşte oyunumuz da esas olarak burada başlıyor Wink İlk baktığınızda grafiksel açıdan PSP'nin gücünü gerektiği gibi kullanabilen bir oyun olmuş. Silent Hill 1 oyunundaki karakterlerin (polis memuru Cybil hariç) hepsini bu oyunda da görüyoruz, ama gençlik halleriyle... Mesela Silent Hill 1'de 26 yaşlarında olan Lisa Garland bu oyunda 16 civarı bir yaşta. Silahlar bakımından, diğer Silent Hill oyunlarına göre Origins / Zero'da ağırlıklı olarak kırılabilir silahlar kullanılıyor. Tabi pistol ve shotgun silahlarımız da yerlerinden ayrılmamış, ama genelinde ağırlıklı olarak kırılabilir silahlarımız var. Etrafta bulduğunuz eski püskü televizyonları yaratıklara fırlatıp sağlıklarını maksimum derecede düşürebilirsiniz... Bunların haricinde satır, tahta sopa vs. silahlar da mevcut. Alternatif dünyalara geçişleri de aynalardan yapıyoruz... Yani alternatif dünya ile normal dünyayı ayna birleştiriyor... Geçiş yapacağımız yerdeki ayna yansımasında Alessa'yı görüyoruz ve onun durduğu taraf sizin de tahmin edebileceğiniz gibi Alternate World. Alessa aynanın önüne gelip cama eliyle dokunuyor. Bu hamlesine karşılık vererek biz de aynaya dokunuyoruz ve bu şekilde bizim durduğumuz taraf alternate, Alessa'nın durduğu taraf da normal hale geçiyor. İki boyut arasındaki geçiş bu şekilde gerçekleşiyor... Oyundaki mistisizmi oluşturacak olan gizemli ve yoğun sis tabakamız da rolünü başarıyla yerine getiriyor. Bu durumda da bize Travis'le birlikte Silent Hill 1'in konusunun arka tarafına geçip olayların başlangıcını bir bir öğrenmek kalıyor Wink

Alıntı Yaparak Cevapla
12-11-2007,

Re: Silent Hill : Origins (PSP Exclusive)

/></a>
<!-- end: postbit_avatar -->	<br>					<span class=
Katılma Tarihi: Aug 2007
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 1-Atlantean Scion
Katıldığı Yer: Kocaeli

Yapımcıların saçmasapan hareketleri. Binlerce insanın peşinden gideceği oyunları 50 tane platforma çıkarıp milleti enayi yerine koyuyorlar. Bu da onlardan biri kesinlikle psp almayı düşünmüyorum. Olaki elime geçer oyunu mutlak edinirim. Fakat geçmesede mutlaka pc üzerinden oynayacağımı biliyorum. Yada bazı oyunlar gibi ps2'ye port edilirse kesinlikle yine kaçmaz. Wink

[Resim: sign.png]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-11-2007,

PSP almayın kesinlikle... Ben çok pişmanım. Özellikle Silent Hill'i PSP'de oynamak... Bilemiyorum :lol:

Alıntı Yaparak Cevapla
13-11-2007,

Eğer diğer platformlardan talep gelirse, Akira Yamaoka oyunun başka platformlara da kayabileceğini söyledi, ama muhtemelen sadece PS2'ye port edilir (tabi port edilirse) Wink

Alıntı Yaparak Cevapla
06-06-2008,

RE: Silent Hill : Origins (PSP Exclusive)

/></a>
<!-- end: postbit_avatar -->	<br>					<span class=
Katılma Tarihi: Jun 2008
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 1-Atlantean Scion
Katıldığı Yer: Buckhingamshire

origins o kadar da kötü değildi. ben bitirdim. sadece konusu artık silent hill için çok sıradan oldu. harry nin cheryl i bulmadan önce kasabada alessa nın başına neler geldiğini konu alıyor. ama yinede the room kadar karışık bir oyundan sonra çok basit geldi. tamamen karanlık bir silent hill ortamı ve gece oynanmayacak cinsten. oyunu bitirdikten sonra neler yaptığınıza bağlı olarak çıkan ödüller ise tekrar tekrar bitirme isteği yaşatıyor. gerçi ben 5 beklerken origins sadece arada çerez oldu.

[Resim: ravensusebarug2.gif]
...wanderer...
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  silent hill:homecoming yeni trailer crazy_underworld 9 197 17-09-2008
Son Mesaj: ekrem
  Silent Hill Homecoming - Genel Ön-İnceleme CrimsonButterfly 6 428 06-07-2008
Son Mesaj: sedat_84
  Silent Hill 5 Guest 14 1,125 06-07-2008
Son Mesaj: sedat_84

İletişimTomb Raider FANYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi