Derecelendir
  • 21 Oylar - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tomb Raider Underworld Gameplay Trailer
16-08-2008,
RE: Tomb Raider Underworld Gameplay Trailer
Olay konuştukça mantıklı oluyor. Şimdi natla bütün bu işlerin arkasında olan kişi ve Lara'nın kılığında zip yada diğerlerini kullanıyor. Zip bunun farkına vardığında Lara'ya silahını doğrultuyor ve bizim, Lara sandığımız zip'e silahını doğrultan kişi de Lara görünümlü natla oluyor.[Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: sign.png]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
Duma Yazılan:yok hani chroniclesde varya indirebiliyorsun tam ekran onu soruyordum!

video var ama ÅŸimdilik indiremiyosun

[Resim: adsz3-1.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
zubeyde_ Yazılan:
Duma Yazılan:yok hani chroniclesde varya indirebiliyorsun tam ekran onu soruyordum!

video var ama ÅŸimdilik indiremiyosun
pazartesi verilecek biraz bekleyin [Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: 01-3.jpg]
[Resim: xavt2jywluvu3.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
Videonun sonundaki ses kesinlikte Natla'ya ait. Dikkat ettiyseniz "Hello, you see again Lara." diyor. Yeniden buluştuk Lara gibisinden bişeyler sölüyor. Yeniden buluştuklarına göre ve Lara'nın çok şaşırmasına göre o kişi Natla[Resim: icon_neutral.gif][Resim: icon_neutral.gif]

[Resim: rg_001100.gif][Resim: tombraiderunderworld072108_2.gif]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008, (Bu Mesaj 16-08-2008 deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. DeÄŸiÅŸtiren : amanda.)
MoBy Yazılan:Olay konuştukça mantıklı oluyor. Şimdi natla bütün bu işlerin arkasında olan kişi ve Lara'nın kılığında zip yada diğerlerini kullanıyor. Zip bunun farkına vardığında Lara'ya silahını doğrultuyor ve bizim, Lara sandığımız zip'e silahını doğrultan kişi de Lara görünümlü natla oluyor.[Resim: icon_e_wink.gif]
peki o natlaysa dışarda evi uçuran kim o sahnede evde yanıyor dikkat ettiysen [Resim: icon_e_wink.gif]belki onlar gerçek larayı natla sanıyor ama gerçek lara tam karşılarında

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008, (Bu Mesaj 16-08-2008 deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. DeÄŸiÅŸtiren : Duma.)
MoBy Yazılan:Olay konuştukça mantıklı oluyor. Şimdi natla bütün bu işlerin arkasında olan kişi ve Lara'nın kılığında zip yada diğerlerini kullanıyor. Zip bunun farkına vardığında Lara'ya silahını doğrultuyor ve bizim, Lara sandığımız zip'e silahını doğrultan kişi de Lara görünümlü natla oluyor.[Resim: icon_e_wink.gif]

e peki lara evin içindeydi natla dışardan patlattıysa nasıl hemen içeri girdi içerdeki lara çünkü ateşlerin arasında tek kalıp kaçıyor![Resim: icon_e_wink.gif]
aslında şeyde olabilir lara tek başına ateş ortasında kalıp evden kaçıyor hani demirlerden atlıyor ya o gerçek diğeriyse natla olabilir.Çok ilginç oldu!Hem natla evi patlatırken kimse yok neden lara kılığında bizi kandırmak içinmi?[Resim: icon_lol.gif]

birde sonda natla:ı am very please the see again lara !dedi de ben anlamadım happy yerine please denirmi?Ne demek oluyor bu tercüme edebilen varmı!

ayrıca lara drop it zip derken yeter artık zip kes şunu diyerek sanırım ikna etmeye çalışıyor !Aslında şu çok mantıklı zip natlayı anlıyor gerçek larayı natla sanıyor larada yeter artık kes şunu zip ben larayım gibi bişey diyip onu ikna etmeye çalışıyor!Bu kesinlikle mantıklı![Resim: icon_e_wink.gif]

şimdi sözlükten tekrar baktım ve drop öldürmek anlamınada geliyor :buda olabilir(o lara natla ve öldür onu zip yada ben seni öldürürüm diyebilir.Yada adam natla olup larada onu öldür diyebilir

bu konuda hiç bitmez karmakarışık bişey oldu hangisi doğru bilemiyoruz tek çaremiz oyunu beklemek!Bu arada yeni trailer ne zaman bilen varmı?

[Resim: 3796.gif]
Mjolnir,Slayer of the Giants and the Midgart Serpent!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
Hala Ekrem 'e katılıyorum [Resim: icon_lol.gif] o please değil pleased yani memnun oldum anlamında. [Resim: icon_e_wink.gif] Yeni trailer? Evet ben de yeni trailer ı beklemeye başladım ama bundan böyle fan videoları da gelebilir belki. [Resim: icon_e_confused.gif]

[Resim: tryy.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
TRFanFromTR Yazılan:Hala Ekrem 'e katılıyorum [Resim: icon_lol.gif] o please değil pleased yani memnun oldum anlamında. [Resim: icon_e_wink.gif] Yeni trailer? Evet ben de yeni trailer ı beklemeye başladım ama bundan böyle fan videoları da gelebilir belki. [Resim: icon_e_confused.gif]
sanırım ekrem laradan iki tane olduğunun farkına varmadı,
natla laranın kılığına bürünür ve croft manora gelerek thorun çekicinin yerini öğrenir ve zip winston ve alister a natlanın lara kılığına girdiğini ve dikkat etmelerini söyler bu sayede hem thorun çekicinin yerini öğrenir hemde laradan kurtulacağını düşünür. zip ve winstonda larayı gördüklerinde natla sanarlar lara ne kadar söylesede inanmazlar ve zip ateş etmek isteyince winston lara olabileceğini düşünüp elini tuttar zipin de ateş ettiği mermi laraya isabet etmez[Resim: icon_e_wink.gif]

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008, (Bu Mesaj 16-08-2008 deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. DeÄŸiÅŸtiren : Gizmoj.)
Mantıklı bir açıklama amanda yanlız bi düşüne sardı beni şimdi croft manor yanıyorsa oyun croft manordanmı başlıcak ?ve annesine dair bişeyde göremedim ben burda...[Resim: icon_e_confused.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
Gizmoj Yazılan:Mantıklı bir açıklama amanda yanlız bi düşüne sardı beni şimdi croft manor yanıyorsa oyun croft manordanmı başlıcak ?[Resim: icon_e_confused.gif]
hım aslında ilk çıkan dergilerde oyunun başında yanacağı söyleniyordu ama natla olayı karıştırdı, [Resim: icon_mad.gif] belkide oyunun başında demo verilecek natlayla karşılaşacak onun yaşadığını bizde öğrenmiş olacağız, natla ekibini laranın aleyhine çevirip evini yaktıktan sonra lara hem natlayı yok etmek hemde annesini bulmak için yola koyulur [Resim: icon_e_smile.gif]tabi natla thorun çekicini bulmak istediği için lara kılığına girerek gereken bilgileri almıştır ve yola koyulmuştur larada annesini bulmak için thorun çekicine ihtiyacı vardır, natladan önce bulmak için oda yola çıkar tabi yolda natla ona engel olmaya çalışır falan filan bende iyi yazdım valla[Resim: icon_e_biggrin.gif]

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
Hmm bende tam siz yazarken mesajıma bişey eklemiştim annesine dair bişey yok diye onada cevap vermişsiniz sağolun [Resim: icon_mrgreen.gif] bu arada aklımda saçmada olsa bi düşünce var.Kurtis gelebilir belki...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
Tomb Raider Underworld Gameplay Trailer Makalesi

[Resim: 1.jpg]

Trailerın en başında bir yat görüyoruz,ancak burası çok hızlı bir şekilde geçiyor.Bu yat,daha önce pek çok screenshot ve fan art'ta gördüğümüz yata,aynı zamanda Tomb Raider Anniversary'nin sonunda Lara'nın binip kaçtığı yata çok benziyor.

[Resim: 1-1.jpg]

Bu fan art'ta görülen yat;

[Resim: 1-2.jpg]

Bu ise Tomb Raider Anniversary'nin en sonunda Lara'nın kullandığı yat.

[Resim: 2.jpg]

Lara'nın Tayland level'larında giydiği kıyafeti.

[Resim: 3.jpg]

Bu kısım da Tayland'tan alınma,zaten tapınaktan da anlaşılıyor.

[Resim: 4.jpg]

Heykeller gösterilirken Zip konuşuyor:

I still don't see how Thailand is connected to Vikings;or ruins under the Meta Hell,even Avalon for that matter.

Ben hâla Tayland'ın Vikingler'e veya Meta Hell'in altındaki kalıntılara bağlantısını anlayamadım,bu yüzden Avalon'la olan bağlantısını da anlayamadım.

Meta Hell olarak belirtilen şey İskandinav yer altı cehennemi,yani bir nevi Underworld olarak geçiyor.Vikingler İskandinav ırkının başlangıcı olarak görülürler,bu konuyla bağlantısı olabilir.Avalon ise Lara'nın annesinin bulunduğu yer,bunu Tomb Raider Legend'ın sonunda Amanda söylüyordu bize.Avalon mistik bir ada ve haritalarda gösterilmiyor,İngiltere-Glastonbury yakınlarında bulunuyor.

[Resim: 5-1.jpg]

Some ruins should never be discovered.

Bazı harabeler asla keşfedilmemelidir.

[Resim: 6.jpg]

Videonun bu kısmında geçen konuşmada ise Lara,Zip'in biraz önce söylediklerine eklemeler yapıyor.

Hellheim Zip,various myths use different names;but they all applied to the same remnants of the ancient world.

Hellheim Zip,pek çok mit değişik isimler kullanır;ama hepsi antik dünyada aynı kalıntıya karşılık gelir.

Lara,Zip'in daha önce söylediği Meta Hell'in aynı zamanda Hellheim olarak adlandırıldığını,ve bunların aynı şeye karşılık geldiğini söylüyor.Ayrıca daha önce videoda geçen "Some ruins should never be discovered."ifadesine de Hellheim ile karşılık verilmeye çalışılmış.

[Resim: 8.jpg]

Lara'nın burada baktığı yer de büyük ihtimalle Hellheim olarak adlandırılan yerin bi parçası.

[Resim: 9.jpg]

Some relics should never be used.

Bazı eski eserler asla kullanılmamalıdır.

[Resim: 10.jpg]

Burada gördüğümüz ise Thor'un heykeli.

Thor's hammer may only was powerful enough to level mountains;but how these all is related to Avalon?

Sadece Thor'un çekici dağları yerinden oynatacak kadar güçlü;ama tüm bunların Avalon ile ne bağlantısı var?

Daha önce videoda geçen "Some relics should never be used." cümlesine de Thor'un çekici ile bağlantı kurulmuş.

[Resim: 11-1.jpg]

The place of fear.

Korkunun yeri.

Bu cümle bir önceki cümleyle biraz ayrı söyleniyor;"The place of fear." olarak adlandırılan yer Avalon olmalı.Resimdeki heykeller ise mitolojiden Tanrılar'a aitler.

[Resim: 12.jpg]

Some doors should never be opened.

Bazı kapılar asla açılmamalıdır.

[Resim: 13.jpg]

Biraz önce verilen "Some doors should never be opened." sözü ile bu kapı arasında bağlantı kurulmuş.Bu kapının arkasında kötü bir şey olacağı belli.

[Resim: 14.jpg]

Oyun duyurulduğundan beri sürekli screenshot'larda karşımıza çıkan Kraken.Daha önce açılmaması gereken kapının arasında Kraken olabileceği geliyor aklımıza;ancak Kraken'li resimlerde Lara'nın kıyafeti su altı kıyafeti olarak geçiyor,kapının önündeki resimdeki kıyafeti ise daha farklı.O kapının arkasında ne olduğunu videodan anlayamıyoruz.

[Resim: 15.jpg]

İşte videonun asıl gizemi şimdi başlıyor.Lara'nın arkasında biri var ve sadık hizmetçisi Winston'a çok benziyor.Üstelik biraz daha arkadan gelen biri daha olduğu görülüyor resimde ve elinde bir fener var.O kişi de büyük ihtimalle Zip veya Alister;daha sonraki resimlerden anlayacağımız üzere Zip olma ihtimali daha yüksek.Ama tapınak benzeri bir yapıda Zip ve Winston'ın ne işi olabilir ki?Burası Croft Manor'ın altı olabilir.

[Resim: 17.jpg]

Bu sefer oyunda bizi daha zorlu tuzaklar benziyor gibi,üstelik Lara'nın haraketleri daha akıcı ve gerçekçi.Burası Croft Manor'ın altı olamaz;çünkü Lara'nın kıyafeti farklı.Evin altında tuzak olmasının saçma olacağı da bunu doğrular nitelikte.

[Resim: 19.jpg]

Timsahlarla her zamanki gibi haşır neşir olacağız.Lara burada önemli şeyler söylüyor.

I need Thor's belt to get his hammer;and I need the hammer,to kill a God.

Thor'un çekicini almak için onun kemerine ihtiyacım var,bir Tanrı'yı öldürmek içinse onun çekicine ihtiyacım var.

Lara'nın belirttiği Tanrı,Amanda veya Natla olabilir ya da mitolojiden bir tanrı.Amanda Tomb Raider Anniversary'nin sonunda mutasyona uğramıştı,Amanda ise kolyesinde kötü bir ruh saklıyor.2sinden biri olma ihtimali yüksek yani;ama şu an bunun hakkında söylenebilecek başka bir şey de yok ne yazık ki.

İskandinav Mitolojisinde Thor:

Thor,İskandinav mitolojisinde en güçlü Tanrıdır.2 sihirli nesneye sahiptir.Bu nesnelerden biri Mjöllnir.Mjöllnir adının anlamı "Parçalayıcı" olan bir tür çekiçtir.Çekici Brokk Ve Eitri isimli 2 cüce kardeş yapmışlardır.Çekik yapılırken Loki sinek kılığına girip cüceleri ısırınca bir kaza olmuş ve çekicin sapı kısalmıştır.Çekik,Thor'un onu kolayca saklayabilmesi için küçülebilir,ayrıca bir bumerang gibi rakibine çarpıp sahibinin ellerine geri dönebilir.Thor kılık değişireceği zaman çekici ile kendi yörüngesinde hızla döner.Fırtınaları çekici ile kontrol eder,yağmurları onunla yağdırır.Çekici ile evlilikleri ve nesneleri kutsayabilir.Diğer sihirli nesnesi ise altın kemeridir.Kemeriyle gücü 2-3 katına çıkabilir.

[Resim: 20.jpg]

Tomb Raider'ın olmazsa olmaz tuzakları:Kazıklar.

[Resim: 21.jpg]

Daha önce pek çok Tomb Raider oyununda araç kullanmıştık ama tapınağın içinde hiçbir zaman araç kullanmadık.Burada Lara'nın giydiği kıyafet Croft Manor'da giydiğini düşündüğümüz kıyafetin aynısı gibi;ama Croft Manor'da kazıkların ne işi olabilir ki?Lara sürekli kıyafet değiştirmiyor,belki bu macerasından sonra Croft Manor'a döndüğü için kıyafeti aynı kalmıştır.

[Resim: 22.jpg]

Dev örümcekler görüyoruz.Daha önce verilen bir screenshot'ta örümceği ayağımızla ezebiliyorduk ancak bu kadar büyük bir örümcek ilk kez bu videoda gösterilmiş.Örümceğin üzerine zıplayıp ona zarar verebiliyoruz.

[Resim: 23.jpg]

Bu screenshot,daha önceki Tomb Raider oyunlarında en çok sevilen silahlardan biri olan Grenade Luncher'ın geri döndüğünün habercisi gibi.

[Resim: 24.jpg]

Resme bakarsak Lara'nın pistollerin doğrulttuğunu görüyoruz.Lara bunu bomba attıktan sonra pistolleriyle nişan alınca yapıyordu.Bu nedenle Lara büyük ihtimalle el bombası atmış,Grenade Luncher'dan bir iz yok gibi.

[Resim: 25.jpg]

Burası çok çok büyük ihtimalle Croft Manor'dan.Eğer burası Croft Manor'sa evi patlatan Lara başka biri;böylece 2 tane Lara oluyor.Lara burada sanki geride biri veya bir şey kalmış gibi elini uzatıyor.

[Resim: 26.jpg]

Daha önce Croft Manor'da geçtiğini söylediğim resimde de Lara aynı kıyafeti giymişti.

[Resim: 27.jpg]

Legend ve Anniversary'de sürekli kullanmak zorunda olduğumuz barfiks demirleri bu oyunda da olacak tabi ki.Ancak dikkat çeken nokta Lara videonun bu bölümü süresince tek bir barfiks demiri kullanıyor;oysa sağ tarafta başka barfiks demirleri de var.Bu da aklımıza fazladan cisimlerle oyunun zorlaşacağını ve çıkmaz yolların olabileceğini getiriyor.

[Resim: 28.jpg]

Lara'ya ateş eden kişi Zip,Zip'in yanındaki de büyük ihtimalle Winston.Zip Winston'ı esir almış ve Lara'yı öldürmeye çalışıyor.Burası da Croft Manor,dışarda başka bir Lara var ve evi patlatıyor,Zip de büyük ihtimalle Amanda veya Natla'nın ajanı.

[Resim: 29.jpg]

Zip Lara'ya ateş ediyor,bu da bir ajan olduğunun resmen kanıtı oluyor.Düşük bir ihtimalle ise Lara'nın kendisinin yanına gelmemesini ve zarar görmemesini istiyor,sonucunda da Lara'ya isabet etmeyecek bir yere ateş ediyor.

[Resim: 30.jpg]

Lara'nın suratından açık bir şekilde korku ve şaşkınlık okunuyor.Winston ise Zip'e "Yapma!" dermiş gibi kolunu tutmuş.

[Resim: 31-1.jpg]

Drop It Zip or I drop you!

Bırak onu Zip(Silahından bahsediyor)yoksa seni öldürürüm!

Lara burada "Drop" kelimesiyle küçük bir kelime oyunu yapmış,Core'un Lara'nın konuşmalarına önem verdiği gibi Crystal Dynamics de bu işe büyük özen gösteriyor gibi.

2 Lara Arasındaki Farklılıklar:

[Resim: 31-1-1.jpg]

Lara'nın silahları masanın üzerinde duruyor;ama dışarıdaki Lara'nın silahları zaten cebinde.Lara'nın 2 tane 2'li pistolu olması düşük ihtimal;en azından şu ana kadarki tüm Tomb Raider oyunlarında aynı pistolleri kullanmış durumdayız.

[Resim: 31-2.jpg]

Kadının yüzü Lara'nın yüzüne hiç benzemiyor,üstelik kıyafeti de Lara'nın oyunda giydiği kıyafetlere benzemiyor.Kadının yüzünde açık bir umursamazlık ve mutluluk okunuyor.Gerçek Lara Croft Manor'ı patlatmak zorunda kalsa kesinlikle üzülürdü.

[Resim: 31-3.jpg]

Evin ışıkları da açık gözüküyor,bu da evde biri olduğunun kanıtı.Evde olan kişi de gerçek Lara,Zip ve Winston olmalı.Alister'ı bu videoda görmüyoruz,yangında ölme olasılığı yüksek.Zaten çok gerekli bir karakter değildi.

[Resim: 32.jpg]

Some tombs should never be disturbed.

Bazı mezarlar asla rahatsız edilmemelidir.

[Resim: 33.jpg]

Lara bir üsse gelmiş gibi gözüküyor.Yanında görülen cam fanusta bir şey var gibi.

[Resim: 34.jpg]

Ve videonun en büyük sürprizi.Lara koridor boyunca ilerliyor.Sol tarafta kırmızı bir şey görülüyor ama ne olduğu tam olarak seçilmiyor.O sırada ekran kararıyor:

Lara:No!

Hayır!

Natla:I am very pleased to see you again,Lara.

Seni tekrar gördüğüm için çok mutluyum,Lara.

Peki Natla'nın bu oyunda ne işi var?Crystal Dynamics,Tomb Raider Anniversary'yi yaparken belki amacı sadece Tomb Raider'ın yeniden versiyonunu yaparak Tomb Raider Fanlarına jest yapmak değildi,belki de Natla'yı yeniden gündeme getirmek veya Natla'nın bu oyunla birlike kendi karakterleri olduğunu göstererek Natla gibi bir karakteri devam oyunlarında kullanmaktı.Üstelik videoda bu olaydan biraz önce gösterilen "Some tombs should never be disturbed." cümlesi de Natla'nın mezarına geri dönmüşüz gibi bir anlam çıkarmamıza sebebiyet veriyor.Zaten Lara'nın bulunduğu yer de bir üs,tekrar Atlantis'e geri dönüyor olabilir.Son olarak,eğer Crystal Dynamics bundan sonra herhangi bir Tomb Raider oyunun yeniden versiyonunu yapacaksa büyük ihtimalle Tomb Raider:Angel Of Darkness'ı seçecektir ve Kurtis,Karel gibi harcanmış karakterleri tekrar gündeme getirerek onları yeni bir seriye dahil edecektir.Ölülerin bedeninin şeklini alabilen Karel'la yeni bir Tomb Raider oyunu daha mistik bir havaya bürünürdü ve konusu daha bir hoş olurdu.Ve eğer Crystal Dynamics Tomb Raider:Angel Of Darkness'ın devam oyununu getirirse,bu oyun çok büyük ihtimalle son Nephilim'in bulunduğu Türkiye'de geçecektir.

[Resim: 35.jpg]

[Resim: 36.jpg]

Ege Kayalar 16/8/08
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-08-2008,
ege çok güzel olmuş eline sağlık[Resim: icon_rolleyes.gif]

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Tomb Raider Underworld Hikayesi! Duma 10 244 Dün
Son Mesaj: ersel3
Question Tomb Raider Underworld Yardım !!! MoBy 317 8,986 Dün
Son Mesaj: soulmate
  Nintendo wii de underworld burningman 2 46 07-01-2009
Son Mesaj: MoBy
  underworld avatarları thor_underworld 7 320 06-01-2009
Son Mesaj: Lava
Exclamation Tomb Raider Underworld Sohbet ve Yorumlar !!! MoBy 170 3,407 06-01-2009
Son Mesaj: Lava

Forum Atla: