|
TR Underworld Kontrol ayarları için ayrıntılı anlatım.
|
|
29-11-2008,
(Bu Mesaj 29-11-2008 deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. DeÄŸiÅŸtiren : ferio.)
|
|||
|
|||
|
TR Underworld Kontrol ayarları için ayrıntılı anlatım.
Yardım sayfasında anlattım. Burda herkes görebilir diye birde burda anlatayım dedim.
Anlattıklarım Xp işletim sistemi içindir . İlk olarak Başlat menüsünden çalıştır komutuna tıklıyor ve açılan pencereye regedit yazıp tamama tıklıyoruz. Karşımıza Xp nin kayıt defteri gelmiş olmalı şimdi soldaki listeden sırası ile HKEY_ CURRENT_USER\Software\Crystal Dynamics\Tomraider:Underworld\Input dizinini buluyoruz. Karşımıza gelen tablo oyunun kullandığı tuş kombinasyonu oluyor ![]() Örnek birde resim ekliyeyim. Oyunun müdahale edilmemiş ayarlarında Grapple yani kancayı normalde Q tuşu ile atıyoruz benim için zor oluyordu çünkü hep yanlışlıkla tab tuşunua basıyordum ![]() --------------------------------------- Action 0 = Interact Action 1 = Grapple Action 2 = Crouch/Roll Action 3 = Jump Action 4 = Target Lock Action 5 = Shoot Action 6 = Sprint Action 7 = Grenade Action 8* = Centre Camera Action 9 = Manual Aim Action 10 = Pause Action 11 = PDA Action 12 = Use Medipack Action 13 = Camera Action 14 = Light Action 15 = Change Weapon Action 16 = Right Action 17 = Left Action 18 = Down Action 19 = Up Action 20 = Walk Action 21 = Vehicle - Shoot Action 22 = Vehicle - Brake Action 23 = Vehicle - Gas Action 24 = Vehicle - Reverse Key 96 = L Mouse Key 97 = R Mouse Key 98 = M Mouse (thanks Lior_K) Key 99 = Button 3 (Mouse) Key 100 = Button 4 (Mouse) Key 101 = Button 5 (Mouse) Key 102 = Button 6 (Mouse) Key 103 = Button 7 (Mouse) -------------------------------------------- Herhangi bir tuşun işlevini değiştirmek için yapmamız gerekenler için örnek veriyorum. Mesela El bombası atmak için Mouse tekerleğini kullanmak istiyoruz. Listeye göre : El bombası (granade) Action 7 ve Mouse tekerleğinin değeri Key 98 olduğuna göre, Kayıt defterinden 7 yi buluyoruz ve çift tıklıyoruz karşımıza gelen penceredeki değeri siliyoruz ve oraya 98 yazıyoruz tamam diyoruz artık Mouse tekerleği ile el bombası atabilirsiniz. Unutmamanız gereken bir şey var oda bir değeri ve değiştirmeden önce not edin çünkü başka bir tuşa atamanız gerekeceği için o değer size lazım olacak.
|
|||
|
29-11-2008,
|
|||
|
|||
|
RE: TR Underworld Kontrol ayarları için ayrıntılı anlatım.
Bu çok teknik olmuş,zaten oyun içinde de options bölümünden de değiştirilmiyormu bir çok kontrol ayarı.Bu kadar derine inmeyi isteyen biri için ama güzle bir çalışma..
|
|||
|
29-11-2008,
(Bu Mesaj 29-11-2008 deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. DeÄŸiÅŸtiren : ferio.)
|
|||
|
|||
![]() Örnek birde resim ekliyeyim. ilk mesajıma eklemek istedim ama nedense olmuyor? Oyunun müdahale edilmemiş ayarlarında Grapple yani kancayı normalde Q tuşu ile atıyoruz benim için zor oluyordu çünkü hep yanlışlıkla tab tuşunua basıyordum (29-11-2008 )Brex Yazılan: Bu çok teknik olmuş,zaten oyun içinde de options bölümünden de değiştirilmiyormu bir çok kontrol ayarı.Bu kadar derine inmeyi isteyen biri için ama güzle bir çalışma.. Options menüsünden ayarlamayı denemediğin için böyle demişsin sanırım Kancayı F yaptığımda kanca ile beraber Fenerde yanıp sönüyordu En önemlisi oyun içi ayarlardan Mouse tuşlarına hiç bir şekilde müdahale edilmiyor. Sevgili Moderatör kardeşlerim Kendi mesajlarımda 2 kereden fazla düzeltme yapamıyormuyum acaba? Böyle post kasar gibi olmak istemiyorum.
|
|||
|
29-11-2008,
(Bu Mesaj 29-11-2008 deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. DeÄŸiÅŸtiren : Brex.)
|
|||
|
|||
|
Eğer bir tuşa bir görev atayacaksan Fare imleci ile tuşun bulunğu görevin üzerine geliyorsun.Görevin ismi beyaz oluyor tıklamadan o halde Backspace ile önceki yazan tuşu silmen gerkiyor.Ve yeni atadığın tuş tek başına aktif oluyor.Hepsi bu kadar
|
|||
|
29-11-2008,
|
|||
|
|||
(29-11-2008 )Brex Yazılan: Eğer bir tuşa bir görev atayacaksan Fare imleci ile tuşun bulunğu görevin üzerine geliyorsun.Görevin ismi beyaz oluyor tıklamadan o halde Backspace ile önceki yazan tuşu silmen gerkiyor.Ve yeni atadığın tuş tek başına aktif oluyor.Hepsi bu kadar Dediğin gibi oluyormuş evet
|
|||
|
29-11-2008,
|
|||
|
|||
|
Mouse bişey diyemicem bakmadım
|
|||
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
| Tomb Raider Underworld Hikayesi! | Duma | 10 | 245 |
Dün Son Mesaj: ersel3 |
|
| Tomb Raider Underworld Yardım !!! | MoBy | 317 | 8,991 |
Dün Son Mesaj: soulmate |
|
| Nintendo wii de underworld | burningman | 2 | 46 |
07-01-2009 Son Mesaj: MoBy |
|
| underworld avatarları | thor_underworld | 7 | 320 |
06-01-2009 Son Mesaj: Lava |
|
| Tomb Raider Underworld Sohbet ve Yorumlar !!! | MoBy | 170 | 3,408 |
06-01-2009 Son Mesaj: Lava |
|

![[Resim: pano01yh3.th.png]](http://img152.imageshack.us/img152/3715/pano01yh3.th.png)
![[Resim: th_lara.jpg]](http://i393.photobucket.com/albums/pp12/feriox/th_lara.jpg)
![[Resim: notebookpapercopycn9.jpg]](http://img297.imageshack.us/img297/5279/notebookpapercopycn9.jpg)