Derecelendir
  • 18 Oylar - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows Vista ve Tomb Raider 6 - AOD !!!
15-08-2007,

Windows Vista ve Tomb Raider 6 - AOD !!!

/></a>
<!-- end: postbit_avatar -->	<br>					<span class=
Katılma Tarihi: Aug 2007
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 1-Atlantean Scion
Katıldığı Yer: Kocaeli

Eveeet arkadaşlar Windows Vista kullanıp da TR 6 oynamak isteyenlere kötü bir haberim var:

Microsoft Windows Vista da "DirectSound3D" ve "Eax" desteğini kaldırdığını açıkladı. Bu durumdan TR 6 da nasibini alıyor çünkü 3 boyutlu ses desteğini DirectSound3D ve Creative Eax 'dan alan TR 6, Windows Vista da çalıştırılmaya kalkıldığında Vista'nın Eax desteği kaldırıldığından ses 3 boyutludan (5.1 ses) direkt 2 boyuta yani "Stereo" ya dönüyor. Yani artık arkanızdan ve yandan gelen sesleri unutuyorsunuz. Arkanızdan havlayan köpeğin sesi tüm sesler gibi önden geliyor, 3 boyut bitiyor.

Tabi buna çözüm yok mu? buna sadece Creative çözüm üretti fakat ses kartınız Creative X-Fi Extreme Music 7.1 ve daha üstü modeller için. Diğer ses kartlarına çözüm geliştirmeyi düşünmüyormuş. Eğer Creative X-Fi Extreme Music 7.1 ve üstü ses kartınız varsa Creative in yeni projesi "Alchemy" ile Vista da donanımsal destekli 3 boyutlu ses ve Eax efektleri geri geliyor.

Creative cephesinden ayrıntılı bilgi:

Kaynak
Bu sadece TR6 ya özel bir durum değil TR6 gibi piyasada DirectX üzerinden yazılmış ve DirectSound3D ve Eax kullanan tüm oyunlarda bu problem mevcut.

Problemin çözümü için bahsettiğim ses kartları modellerine sahip oyuncuların Vista sürücülerinin yanında Creative "Alchemy" projesini indirip bilgisayarına kurması gerekiyor!!

Creative marka ve belirtilen modellerde ses kartlarına sahip değilseniz TR6 ve onun gibi ses altyapısı olan diğer oyunlarda kesinlikle 2 boyutlu ses ile oynamaktan başka şansınız yok. Bu oyuncular için çift işletim sistemi kurup oyunları XP de oynamaktan başka da bir çözüm yolu görünmüyor.

Bundan sonrası için Vista da peki 3 boyutlu ses hiç mi olmayacak, hayır elbette olacak fakat ses kartlarının donanımsal 3 boyut desteğini ve efektlerini kullanamadan yazılımsal olarak verebilecek, ses kartından tam anlamıyla yayarlanamayacak.

Fakat DirectX deıil de OpenGL ile geliştirilen oyunlarda ise Vistada ses için bir problem görünmüyor. Onlar sorunsuz bir şekilde destekleniyor..

Haberi Ulaştıran : Melih

[Resim: sign.png]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-10-2007,

Re: Windows Vista ve Tomb Raider 6 - AOD !!!

/></a>
Katılma Tarihi: Sep 2007
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 2-Dagger Of Xian
Katıldığı Yer: Croft Manor

ÜFFF ya bu vista çok sinir cidden.ben 2 hafta önce laptop aldım bu da vista mecburen elimde olsa xp alırdım.değiştircem o zman zaten vistadan hiç memnun değilim.masaüstü bilgisayarım da acayip eski onu kaldıramaz.üff sinir oldum.angel of darkness ps2de de yok sanırım keşke olsaydı.Sad

[Resim: egebanner.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-10-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
Katıldığı Yer: Istanbul

Teşekkürler Ayhan, gerçi benim köpek hiçbi zaman arkadan havlamamıştı notebook sağolsun Smile Smile

[Resim: deepbluezg7.jpg]
Kadınları ağlatmayın, Tanrı onların gözyaşlarını sayar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2007,

/></a>
Rep Puanı:
0
Katıldığı Yer: Kocaeli

ege_lara Yazılan:ÜFFF ya bu vista çok sinir cidden.ben 2 hafta önce laptop aldım bu da vista mecburen elimde olsa xp alırdım.değiştircem o zman zaten vistadan hiç memnun değilim.masaüstü bilgisayarım da acayip eski onu kaldıramaz.üff sinir oldum.angel of darkness ps2de de yok sanırım keşke olsaydı.Sad

Angel Of Darkness dahil tüm seriyi ps2'de oynama olanağın var. Yani bulunamayn birşeyde değil en yakın oyun bayii'ne gidip ps2 için tomb raider aod istiyorum dediğinde verir...

[Resim: sign.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
05-10-2007,

/></a>
Katılma Tarihi: Sep 2007
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 2-Dagger Of Xian
Katıldığı Yer: Croft Manor

aa ps2de olduğunu bilmiyordum aodun.daha doğrusu herhangi bir psde olduğunu.ama oyunu bulabilsem oynarım.bakırköyde falan vardır herlade çünkü gözüm orjinal oyunda değil.

[Resim: egebanner.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
18-11-2007,

Arkadaşlar oyuna girmeden önce oyuna sağ tıklayıp uyumluluk sekmesine tıklayın ve ordan windows xp (sp2) yi seçin o zaman olacağını umut ediyoum[Resim: 101.gif]

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
15-05-2008,

RE: Windows Vista ve Tomb Raider 6 - AOD !!!

/></a>
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 6-Angel Of Darkness
Katıldığı Yer: İzmir

Hayri Yazılan:Arkadaşlar oyuna girmeden önce oyuna sağ tıklayıp uyumluluk sekmesine tıklayın ve ordan windows xp (sp2) yi seçin o zaman olacağını umut ediyoum[Resim: 101.gif]

Vistanın donanım sürücü altyapısı Windows XP ye göre çok farklı yapıda olduğundan uyumluluk bu duruma çözüm olamaz. Uyumluluk sadece basit bazı problemleri kurtarma amaçlı, ses konusunun eskisi gibi olması için Vistanın tüm çekirdeğinin (Kernel) altyapısının tümden değiştirilmesi ve eski XP sistemine dönmesi lazım o nedenle bu ses olayının doğal yollardan çözümü şu an mevcut değil [Resim: icon_neutral.gif]
Yapay yol olarak sadece Creative in bir çalışması var o da sadece son model ses kartı olan 7.1 X-Fi Extreme Music ve üst modelleri için kullanılabiliyor. [Resim: icon_neutral.gif] Microsoft Vista ile Creative EAX teknolojisi kullanan tüm oyunlara darbeyi vurdu [Resim: icon_cry.gif] Creative de bu darbeden rant sağlamaya ve çözümlerini son model ses kartları için yapıp böylece bu kartları satma planları yapıyor (zarardan kar etme planları) [Resim: icon_e_wink.gif]

[Resim: AODMelsis2.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
16-05-2008,

/></a>
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu: 4-The Last Revelation
Katıldığı Yer: Hangimiz nerdeyiz ki

aman aman bende vista kuracaktım töbeler olsun melih hemşom ve ayhancım yetiştiniz valla [Resim: icon_lol.gif]

Alıntı Yaparak Cevapla
06-07-2008,

/></a>
Katılma Tarihi: Jul 2008
Rep Puanı:
0
İlk Tomb Raider Oyunu:
Katıldığı Yer: A

Zaten vista hiç bi işe yaramıyor çok yavaş yani xp yi vista yla değiştirsinleri.[Resim: icon_e_geek.gif][Resim: icon_e_geek.gif]

Alıntı Yaparak Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness Yardım !!! MoBy 108 5,107 26-11-2008
Son Mesaj: İ_A_U_TR
  Tomb raider - Angel of darkness ekran görüntüleri merwe 7 471 06-11-2008
Son Mesaj: nikol
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness Yorumlar !!! MoBy 29 1,975 01-11-2008
Son Mesaj: #~adid@ss~^#
  Tomb Raider - Angel Of Darkness Loader !!! MoBy 27 2,104 26-10-2008
Son Mesaj: MerTshan
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness Full Türkçe Yama CD Sürüm MoBy 39 3,155 25-09-2008
Son Mesaj: thor_underworld
  Part 5 (Boaz) Hep Beraber Tomb Raider 6 Oynuyoruz anka 38 6,137 31-08-2008
Son Mesaj: lovelygirl
  Tomb Raider 6 - Angel Of Darkness (Hikayesi)!!! MoBy 8 722 20-08-2008
Son Mesaj: violet
  Part 3 (Mevsimler Salonu-Kırmızı Ruh) Hep Beraber Tomb Raider 6 Oynuyoruz anka 39 6,443 20-08-2008
Son Mesaj: ~ToMb RaiDeR~
  Part 4 (Prag) Hep Beraber Tomb Raider 6 Oynuyoruz anka 32 6,123 29-06-2008
Son Mesaj: anka
  Part 1 (Paris) Hep Beraber Tomb Raider 6 Oynuyoruz anka 92 6,109 28-06-2008
Son Mesaj: Alba

İletişimTomb Raider FANYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi